• home
 • video
 • pas verschenen

  Dimension Data verliest kopman Cummings voor Ardennenklassiekers

  Steve Cummings smakte fors tegen het Baskische asfalt.

  Steve Cummings heeft aan zijn val in de Ronde van het Baskenland breuken in zijn schouderblad, sleutelbeen en borstbeen opgelopen. "Hij zal zijn doelen moeten bijstellen", zegt zijn team Dimension Data.

  De 36-jarige Steve Cummings bouwde de voorbije jaren een aardig palmares op op de weg: 2 ritten in de Tour, 1 rit in de Vuelta en tal van successen in andere rittenkoersen.

  Maar de Ronde van het Baskenland verliep minder succesvol voor Cummings. In de vierde rit was hij een van de vele renners die ten val kwamen. Hij brak zijn linkersleutelbeen, schouderblad en borstbeen.

  "Waarschijnlijk zal een operatie nodig zijn", zegt de dokter van Dimension Data. "Vannacht blijft hij nog in het ziekenhuis, omdat een adequate pijnbestrijding nodig is. Als alles goed verloopt, kan hij over twee weken al de rollen op. Maar hij zal zijn doelen voor dit seizoen moeten bijstellen."

  Cummings was normaal gezien de kopman van zijn team voor de Ardennenklassiekers. Vorig jaar werd hij 19e in Luik-Bastenaken-Luik.

  VIDEO: Cummings wint rit in Tour 2016

  Video player inladen...