• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen over Parijs-Roubaix: "Ik ben zo goed als ik kan zijn"

  Tom Boonen rijdt zondag zijn laatste wedstrijd.

  0 / 0

  Tom Boonen rijdt zondag zijn laatste wedstrijd.

  Tom Boonen heeft zijn laatste persconferentie als actieve profrenner achter de rug. "Ik zal waarschijnlijk niet zo goed zijn als in mijn beste jaren, maar ik zal mezelf goed kunnen weren en ben beter dan vorig jaar", zegt Boonen over Parijs-Roubaix, zijn laatste koers.

  "De anderen zullen er geen ereparade van maken"

  Het persmoment van Quick-Step Floors draaide maar om één man: Tom Boonen. "Blijkbaar krijg ik zeven ploegmaten in dienst. Ik kan me niet herinneren hoe lang dat geleden is", grapt Boonen bij Sporza.

  "Dit is een vorm van respect van de ploegmaats naar mij. Maar in Roubaix kunnen zij ook profiteren van de wedstrijdsituatie. Dat zal dit jaar zeker het geval zijn, want ik zal nog meer geviseerd worden."

  "Het is leuk dat je ploegmaats hebt die ook kunnen winnen. Er wordt door mijn afscheid heel veel over mij gepraat, maar het blijft een koers. De anderen zullen er geen ereparade voor mij van maken. Het zal keihard zijn."

  "Tactisch plan? Ik weet het zelf nog niet goed"

  Tom Boonen verkent de kasseien pas morgen en heeft naar eigen zeggen ook nog geen tactisch plan in gedachten. "Fitte (Wilfried Peeters, red) vroeg me gisteren wat we zondag zullen doen. Ik weet het zelf nog niet goed en moet even nadenken."

  "Als de wind staat zoals voorspeld wordt, dan moet je echt hard rijden om ergens het verschil te maken. En dit parcours heeft weinig geheimen voor mijn tegenstanders."

  "Er zijn niet zo heel veel kritieke punten waar je iets mee kunt doen. Dit is niet zo'n moeilijke koers als je over kasseien kunt rijden. Maar ik zal wel iets uitstippelen."

  "Ik denk dat we met een groepje naar de finish gaan"

  De cruciale vraag voor zondag: hoe goed voelt Tom Boonen zich voor zijn laatste wedstrijd? Boonen: "Ik sta waar ik wilde staan. Ik moet roeien met de riemen die ik heb. Ik ben zo goed als ik kan zijn."

  "Ik zal waarschijnlijk niet zo goed zijn als in mijn beste jaren. Ik zal mezelf goed kunnen weren en ik ben zeker beter dan vorig jaar."

  En op de piste in Roubaix, hoe zal Boonen daar reageren? "In een ideaal scenario kom ik alleen binnen en heb ik tijd om na te denken. Maar ik vrees ervoor: ik denk dat we met een groepje naar de finish gaan."

  "Ik weet niet hoe ik zal reageren. Meestal blijf ik daar rustig blij en dat verwacht ik nu ook."

  Foto's van het laatste persmoment van Tom Boonen