Ga naar de inhoud

meest recent

Alsof de duivel ermee gemoeid is: Gallopin en Wallays vallen tijdens verkenning Roubaix

 do 6 april 2017 16:24
Lotto-Soudal was een van de vele ploegen die stof hapten in Noord-Frankrijk.
Het voorjaar van Lotto-Soudal lijkt wel vervloekt. Tony Gallopn en Jelle Wallays zijn het laatste slachtoffer van de pechduivel. De ene viel op zijn knie, de andere heeft last van zijn hand. "We moeten afwachten hoe het evolueert", zegt ploegleider Herman Frison.

Net als heel wat andere ploegen ging Lotto-Soudal, onder meer met Johan Museeuw, de kasseien van Parijs-Roubaix een laatste keer verkennen. "Tony Gallopin is tijdens de verkenning ten val gekomen en ook Jelle Wallays ging daarbij onderuit", zegt ploegleider Herman Frison.

"We moeten afwachten hoe de knie van Tony en de hand van Jelle evolueren."

Het is in ieder geval weer een streep door de rekening voor Lotto-Soudal, dat in Roubaix start zonder Tiesj Benoot. Benoot zet zijn laatste fiches op de Amstel Gold Race.

"We starten zonder uitgesproken kopman", zegt Frison. "We kunnen door de resultaten van de voorbije koersen helaas niemand naar voren schuiven."

"Maar we beschikken wel over een paar renners die in het verleden al bewezen hebben goed over kasseien te rijden. De afgelopen weken holden we vaak achter de feiten aan. Dat moeten we zondag absoluut vermijden."

Debusschere: "Parijs-Roubaix is klassieker die met het beste ligt"

"Van alle klassiekers is Parijs-Roubaix misschien wel de koers die mij het beste ligt", zegt Jens Debusschere. "Twee jaar geleden was ik hier 9e, in 2010 was ik 2e in de editie voor beloften."

"Het voorjaar is nog niet verlopen zoals we hadden gehoopt, maar we mogen de moed niet verliezen. Het is moeilijk te verklaren waarom het tot nu toe niet vlot ging. We hopen zondag de negatieve spiraal om te buigen."

Lotto-Soudal voor Parijs-Roubaix

  • Lars Bak (Den)
  • Jens Debusschere
  • Tony Gallopin (Fra)
  • André Greipel (Dui)
  • Nikolas Maes
  • Jürgen Roelandts
  • Marcel Sieberg (Dui)
  • Jelle Wallays