• home
 • video
 • pas verschenen

  "Babbelzieke" Mazzu moet voor de Geschillencommissie verschijnen

  Video player inladen...
  0 / 0
  Het gedrag van Charleroi-trainer Felice Mazzu tijdens Charleroi-Oostende van afgelopen weekend krijgt nog een staartje. Mazzu was geschorst, maar leek in contact te staan met zijn technische staf. Mazzu moet daarom een woordje uitleg komen geven aan de Geschillencommissie. Dat geldt ook voor Lierse-coach Fred Vanderbiest.

  Felice Mazzu mocht door een schorsing van één speeldag vorige zaterdag tegen Oostende de honneurs niet waarnemen in de dug-out. Mazzu moest plaatsnemen in de tribunes en moest de coaching overlaten aan onder meer assistent-coach Mario Notaro.

  Maar tv-beelden lieten uitschijnen dat Mazzu en zijn technische staf zich niet aan de regels hielden. De Charleroi-coach en zijn assistent leken met behulp van oortjes te communiceren.

  De aanwezige Match Delegate nam het voorval op in zijn verslag, waardoor het Bondsparket verplicht was over te gaan tot vervolging. De Geschillencommissie behandelt de zaak op 18 april, Mazzu riskeert een boete en een schorsing.

  Ook Lierse-coach Fred Vanderbiest, die geschorst was voor de thuismatch tegen Standard (1-0) in Play-off II A, wordt om gelijkaardige redenen voor de Geschillencommissie gedaagd.

  Ook "een vergoeding" van 5.000 euro?

  Beide trainers kunnen naast een sanctie van de KBVB ook een "vergoeding" van 5.000 euro van de Pro League verwachten. De clubs keurden op 20 maart een nieuwe regel toe die het ontwijken van een schorsing financieel bestraft.

  Charleroi en Lierse krijgen op de volgende Raad van Bestuur de kans om het voorval te duiden, waarna de vertegenwoordigers van de andere clubs beslissen of Charleroi de 5.000 euro moet betalen.

  Het geld komt toe aan de communitywerking van de Pro League. De genomen beslissing kan enkel aangevochten worden voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

  Ook in Extra Time kwam het voorval aan bod

  Video player inladen...