• home
 • video
 • pas verschenen

  Westbrook evenaart record, Curry schudt lekkere assist uit zijn mouw

  In de NBA heeft Russell Westbrook zijn 41e triple-double van het seizoen laten optekenen, een evenaring van het record van de legendarische Oscar Robertson. "Het was een speciale avond", glimlachte Westbrook.

  Triple-double in 22 minuten

  Russell Westbrook rijgt al een heel seizoen de absurde statistieken aan elkaar. Afgelopen nacht tegen Milwauke liet hij zijn 41e triple-double van het seizoen noteren. Dubbele cijfers in de drie belangrijkste categorieën: punten, rebounds en assists.

  Slechts 22 minuten had de guard van Oklahoma City daar dit keer voor nodig. Westbrook klokte af op 12 punten, 13 rebounds en 13 assists. Met zijn 41e triple-double van het seizoen evenaart Westbrook Oscar Robertson, die hetzelfde deed in het seizoen 1961-1962.

  "Het was een speciale avond", zegt Russell Westbrook. "Dit zal ik niet snel vergeten. Ik ben vereerd, zeker omdat het in Oklahoma City gebeurd is, voor onze eigen fans."

  Op naar volgend record

  Russell Westbrook staat ook op het punt om een ander record van Oscar Robertson te evenaren: gemiddeld een triple-double over een heel seizoen. Robertson is de enige speler in de NBA-geschiedenis die daarin ooit geslaagd is.

  Westbrook ligt al een heel seizoen op koers om even goed te doen als Robertson, die het huzarenstukje voor mekaar kreeg bij de Cincinnati Royals. In de resterende vijf wedstrijden heeft Westbrook nog slechts 16 assists nodig om naast Robertson in de geschiedenisboeken te komen.

  Ook Curry verzorgt de show

  Terwijl Westbrook en zijn OKC de Milwaukee Bucks in de pan hakten, deden de Golden State Warriors hetzelfde met Minnesota. Onder leiding van Klay Thompson, goed voor 41 punten, wonnen de Warriors hun 12e wedstrijd op rij.

  Ook Stephen Curry deed uiteraard zijn duit in het zakje en niet alleen met driepunters. Op een fast break pakte hij uit met deze lekkere assist achter zijn rug.