• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Wat als ik met Tom de piste oprijd? Dan laat ik hem winnen (haha)"

  0 / 0
  Greg Van Avermaet rekent zichzelf bij de schaduwfavorieten voor Parijs-Roubaix. "Ik kan wel over kasseien rijden, maar het is niet mijn favoriete wedstrijd." Van Avermaet noemt Boonen, Degenkolb en Sagan als de grootste kanshebbers.

  Greg Van Avermaet testte vandaag zijn Roubaix-benen op de cruciale zones op het parcours. Daar hoorde ook een sprintje bij tegen ploegmaat Jempy Drucker. Een fotofinish, maar die was helaas niet beschikbaar.

  "Het was een goeie test", zegt Van Avermaet. "De stenen zijn droog en ze liggen er goed bij. Dat heb ik het liefst, want ik ben geen specialist in de regen. Het zal ook goed warm zijn, dus de vooruitzichten zijn goed voor mij."

  Van Avermaet noemt Parijs-Roubaix niet zijn favoriete wedstrijd. "Degenkolb en Sagan hebben een voordeel op mij op de kasseien. En Boonen zal natuurlijk gemotiveerd zijn in zijn laatste koers."

  Wat als Van Avermaet samen met Boonen de piste opdraait? "Dan geef ik hem de zege cadeau (haha). Nee, dan is het ieder voor zich. We kunnen geen cadeautjes uitdelen. Al zou het mooi zijn dat Boonen wint."

  VIDEO: millimetersprint tussen Van Avermaet en Drucker op piste