• home
 • video
 • pas verschenen

  Succescoach Roeselare wordt coach Franse volleybalvrouwen

  Rousseaux zal vanaf 2018 de Franse nationale damesploeg coachen.

  Emile Rousseaux wordt de nieuwe bondscoach van de Franse nationale volleybalvrouwen. De 56-jarige coach doet wel nog zijn contract uit bij Knack Roeselare. Rousseaux zelf is benieuwd naar zijn nieuwe positie. "Ik weet zelf amper voor welk avontuur ik sta", zegt hij aan de Krant van West-Vlaanderen.

  Het contract van Rousseaux bij Roeselare loopt nog tot 2018. Daarna begint hij aan zijn nieuw avontuur. Huidig assistent Steven Vanmedegael moet Rousseaux opvolgen.

  Rousseaux wil nog niet te veel kwijt. "Momenteel ligt mijn volledige focus bij Roeselare waarmee ik in moeilijke omstandigheden weer de titelfinales wil bereiken. Dat is al een enorme uitdaging op zich."

  "Na het seizoen en in mijn vrije tijd zal ik een analyse maken van de problemen bij de Franse nationale vrouwenploeg. Eigenlijk ben ik binnengehaald als een soort van crisismanager die veel meer zal zijn dan bondscoach alleen."

  "De hele structuur van het Frans vrouwenvolleybal zal ik onder de loep nemen en ik zal proberen om de gepaste werkmethodes toe te passen om weer met de successen aan te knopen."

  Rousseaux: "Ik laat het op mij afkomen"

  "Volleybal is in Frankrijk door het succes van het basketbal en handbal wat in de vergeethoek geraakt."

  "Ik weet zelf amper voor welk avontuur ik sta, dat zal de komende maanden moeten blijken. Na een inloopperiode van onbepaalde tijd gaan we zien of het project voor beide partijen interessant is om op langere termijn verder te gaan."

  "Ik laat het gewoon op mij afkomen, maar eerst wil ik op een correcte manier afsluiten bij Knack Roeselare. De Franse bond weet dat ik het spel fair wil spelen tegenover mijn huidige werkgever."

  Sinds de komst van Rousseaux won Roeselare vier landstitels op een rij en ook dit seizoen maken het kans om zijn titel te verlengen.