• home
 • video
 • pas verschenen

  Sep Vanmarcke past voor Roubaix: "Ik ben zeer, zeer ontgoocheld"

  Sep Vanmarcke likt zijn wonden in de Ronde.

  Parijs-Roubaix is dit jaar zonder Sep Vanmarcke. Onze landgenoot, goed voor drie top 5-plaatsen in de helleklassieker, is onvoldoende hersteld van een zware val in de Ronde van Vlaanderen afgelopen zondag. Deze namiddag hakte Vanmarcke de knoop door: hij past.

  Vanmarcke hield aan zijn schuiver in de Ronde een paar lelijke schaafwonden en een gebroken pink over. "Mijn handen zijn het grootste probleem", zegt hij. "Door mijn gebroken rechterpink kan ik mijn handen niet boven op mijn stuur leggen."

  "Ik kan mijn hand wel aan mijn rem houden en met twee vingers remmen, maar als ik in een putje of over een hobbeltje rijd, dan doet het te veel pijn."

  "Aan mijn linkerkant heb ik dan weer veel vel verloren. Met links is remmen onmogelijk. En verder heb ik last van mijn rechterknie. Neen, het is zinloos om zondag mee te rijden."

  "Ik ben zeer, zeer ontgoocheld. Ik ben op 1 november keihard beginnen te trainen. Ik dacht alleen aan deze voorjaarswedstrijden. In de Omloop liep het nog goed, maar vanaf de Strade Bianche is het de verkeerde kant opgegaan."

  "Valpartijen, last van mijn ribben, maagproblemen, nu dit weer... Ik heb hard gevochten en ben telkens teruggekeerd, maar ik heb mijn topniveau nooit bereikt. Dat is een grote teleurstelling."

  Vanmarcke zondag na zijn val:

  Video player inladen...