• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku krijgt de wind van voren: "Hij zou beter luisteren naar Williams"

  Lukaku wil Williams doen zwijgen.

  Enkele Engelse analisten nemen Romelu Lukaku op de korrel na een incidentje in het duel tussen Manchester United en Everton dinsdagavond. Onze landgenoot kreeg het even aan de stok met zijn ploegmaat Ashley Williams en legde zijn vinger op zijn mond, om Ashley diets te maken dat hij beter even zijn mond hield.

  Bij een 0-1-stand keilde verdediger Ashley Williams de bal voor de neus van de aanstormende Marouane Fellaini in de tribunes. Meteen na die trap maakte Williams zich boos op Lukaku. Het leek erop dat hij Lukaku duidelijk wilde maken dat hij harder moest werken.

  Lukaku beantwoordde de wenken van Williams met een gestrekte vinger op zijn mond, om hem het zwijgen op te leggen. Dat gebaar heeft in Engeland voor nogal wat beroering gezorgd bij voetbalanalisten.  

  Zo verwijten de analisten Lukaku een "gebrek aan respect" tegenover de meest ervaren speler van de ploeg.

  "Als je dat respect niet meer hebt, dan is er niks meer in een kleedkamer", zegt ex-Arsenal-speler en huidig tv-analist Martin Keown. "Williams heeft de meeste ervaring en is de leider. Je moet naar hem luisteren. Lukaku zou dat ook beter doen."

  Rio Ferdinand, ex-Man.United en nu ook tv-analist, voegde er dit aan toe: "Dit is niet de vorm van vriendschap die je wil om successen te boeken. Je moet als voetballer kritiek kunnen aanvaarden. Als je geeft, moet je ook kunnen incasseren."

  Filmpje met het incident:

  Tweet: