• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Heb genoten, maar had liever een ander resultaat"

  Kompany kon bij zijn terugkeer niet voorkomen dat Hazard twee keer scoorde.

  Vincent Kompany was de grote verrassing op het wedstrijdblad van Manchester City in de match tegen Chelsea. De aanvoerder speelde meteen de hele wedstrijd en was zelf tevreden. "Veel jongens huilen als ze niet veel spelen. Ik heb me gewoon voorbereid om desnoods maar een minuut te spelen."

  Kompany hoorde gisteren dat hij in de basis zou staan tegen Chelsea, dat vertelde hij voor de microfoon van Play Sports. "Ik was niet zenuwachtig. Ik keek er wel zeker en vast naar uit. Dit was wel een gevaarlijke match voor mij, want ik heb lang niet gespeeld. Maar ik heb veel ervaring."

  Kompany was ongelukkig betrokken bij de eerste goal van Hazard, maar tilde niet zwaar aan die fase. "Dat hoort er bij. Iets doen is bij zo een fase beter dan niets doen."

  "Ik heb genoten van de match. Ik had liever een ander resultaat gezien, maar deze match was perfect voor mij. Chelsea speelde een aantal lange ballen op Costa, maar dat heb ik graag. Costa en ik hebben ook een zeker respect voor elkaar. We wisten dat ze de ruimte in onze rug zouden proberen te zoeken, maar we hebben het goed gedaan."

  Interviewer Filip Joos wou nog weten of wij ons morgen graag zouden voelen zoals Kompany morgenvroeg na deze fysieke inspanning? "Nee, dat denk ik niet", lachte Kompany. "Maar ik voel me goed."

  "Veel jongens huilen als ze niet veel spelen. Ik heb me gewoon voorbereid om desnoods maar een minuut te spelen."