• home
 • video
 • pas verschenen

  Heynen: "Ging er altijd van uit dat datumprobleem opgelost zou zijn"

  Heynen is sinds januari bondscoach van België.

  Er zit een serieuze haar in de boter tussen de Belgische volleybalbond en de volleyballiga. Bondscoach Vital Heynen begrijpt niet dat het tot een burgerlijke rechtszaak kon komen. "Ik heb bij mijn aantreden als bondscoach (begin januari) gezegd dat ik de voorbereiding op de WK-kwalificatiecampagne wilde starten op 8 mei", reageert hij bij Sporza.

  Het Koninklijk Belgisch Volleybal Verbond (KBVBV) besliste vorige maand om de wedstrijden van de titelfinale te vervroegen zodat de nationale ploeg vroeger aan de voorbereidingen op het WK kan beginnen. Tot grote woede van de Liga, die zich niet betrokken voelt en vreest voor commerciële gevolgen.

  "Ik heb bij mijn aantreden als bondscoach gezegd dat ik de voorbereiding op de WK-kwalificatiecampagne wilde starten op 8 mei", legt bondscoach Heynen zijn positie uit.

  "Ik stel nu, maanden later, vast dat er daarrond blijkbaar nog altijd een probleem is, terwijl ik er altijd van uit gegaan ben dat dit zou opgelost zijn."

  "Mochten de data van de play-offfinales niet vervroegd worden dan betekent dat in concreto dat onze voorbereiding op het WK-kwalificatietoernooi ongeveer gehalveerd wordt."

  Heynen hoopt dat er alsnog een oplossing komt. "Ik stel vast dat onder andere in Polen en Duitsland nog zeer recentelijk de data van de finales naar voren op de kalender zijn geschoven."