• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer: "Sommige fans hebben echt geen respect"

  Roger Federer ergert zich aan Bill Gates.

  Met een grappig filmpje van hemzelf en een te enthousiaste supporter (Bill Gates) roept Roger Federer op om eind april een benefietwedstrijd bij te wonen. Federer en Gates nemen het op 29 april in Seattle op tegen John Isner en een Amerikaanse celebrity.

  De match kadert in het initiatief "Match for Africa 4" van de Roger Federer Foundation. De Zwitser heeft die stichting een aantal jaar geleden opgericht om geld in het laatje te krijgen voor kinderen die anders geen noemenswaardige schoolopleiding krijgen.

  Federer had maandag aangekondigd dat hij na zijn overwinningen op de Australian Open, Indian Wells en Miami twee maanden rust zal inlassen. Die pauze zal hij alleen even onderbreken voor zijn benefietwedstrijd in Seattle.

  Daar zal hij samen met Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates een dubbelpartijtje afhaspelen tegen een nog onbekende Amerikaanse celebrity en John Isner, die de langste match in de tennisgeschiedenis op zijn naam heeft staan.

  In een filmpje dat Federer en Gates samen ingeblikt hebben zit Gates alleen in de tribunes en stoort hij Federer met zijn aanmoedigingen. 

  Tweets: