• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent traint vanaf juni in dit nieuwe oefencomplex

  Het hoofdgebouw van het nieuwe oefencomplex van AA Gent.

  AA Gent heeft met de Ghelamco Arena al een modern voetbalstadion, maar de spelers kunnen vanaf volgend seizoen ook trainen in een fonkelnieuw oefencomplex. "Een nieuwe stap in de voortschrijdende professionalisering van de club", klinkt het bij AA Gent.

  Over twee maanden ruilt AA Gent zijn vertrouwde trainingscentrum aan de Warmoezeniersweg voor een nieuw oefencomplex in Oostakker. Vanaf dan zullen alle trainingen van het eerste elftal daar plaatsvinden, de oude site wordt gerenoveerd en zal dan gebruikt worden door de Gentse jeugd.

  In het nieuwe complex is onder meer plaats voor twee natuurgrasvelden, waarvan één met veldverwarming, een zogenoemde "power hill" voor opwarmingsoefeningen en een hoofdgebouw met drie verdiepingen.

  Op het gelijkvloers voorziet het gebouw in kleedkamers, een perszaal en een revalidatieruimte. De bureaus voor onder meer de technische en medische staf, een keuken met eetruimte, een ontspanningszaal en een fitnesszaal worden op de tweede verdieping geïnstalleerd. Op de derde verdieping worden 42 slaapruimtes en een collectieve douchezaal gebouwd.

  Bekijk hier de beelden: