• home
 • video
 • pas verschenen

  "5 punten voorsprong is te weinig voor Oostende, al hoop ik dat ze mijn ongeluk bewijzen"

  Domme fouten braken Oostende zuur op in de heenmatch tegen Chalon.

  BC Oostende probeert vanavond voor het eerst in zijn geschiedenis een Europese finale te bereiken. Commentator Denis Xhaët ziet het wel somber in. "De buffer is net te klein. Jammer, want het kon een grotere kloof zijn."

  BC Oostende deed zichzelf tekort door in de heenmatch "maar" met 5 punten voorsprong te winnen tegen Chalon. "Ze hebben het op het einde van iedere helft laten liggen. Vooral door hun eigen domme fouten. Daardoor kwam Chalon ook beter in zijn ritme", zegt Dennis Xhaët.

  "Terwijl Oostende écht een heel sterke match had gespeeld. Ze hadden bij de rust minstens 15 punten moeten voorstaan."

  "Het verschil tussen Chalon uit en Chalon thuis is, zoals wel vaker in het basketbal, groot. Ik verwacht wel een kleine kolonie BCO-supporters, maar ik vrees dat ze niet boven de thuisfans zullen uitkomen."

  "Bij mij is er eerlijk gezegd al wat berusting, maar ik hoop uit de grond van mijn hart voor Oostende én het Belgische basketbal dat het wél lukt. 5 punten is iets te weinig bagage om mee te nemen. Ik hoop dat ze mijn ongelijk bewijzen."

  "Europese basketbal is een beetje een klucht"

  Voor BC Oostende zou het de eerste keer zijn in de 47-jarige geschiedenis dat de club een Europese finale zou halen. "Dat zou straf zijn. Historisch, want een finale is sowieso historisch."

  "Maar eigenlijk is het Europese basketbal een beetje een klucht. Je hebt 4 bekers: 2 van de Euroleague, waar de allersterkste ploegen spelen en 2 van de FIBA zelf, met de Champions League en de Europe Cup. Oostende speelt dus in de 4e en laagst aangeschreven beker. Een finale zou knap zijn, maar we moeten het wel in het juiste perspectief plaatsen."