• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters: "Gilbert wil eerst goed voorbereid zijn voor hij Roubaix rijdt"

  Philippe Gilbert rijdt Parijs-Roubaix niet.

  Philippe Gilbert zal zondag Tom Boonen dus niet aan een vijfde kassei proberen te helpen. Ploegleider Wilfried Peeters legt aan Sporza uit waarom de winnaar van de Ronde van Vlaanderen de kasseiklassieker laat liggen.

  "We hebben zondagavond al even om de tafel gezeten", vertelt Peeters aan Sporza. "Gilbert stond op de lange lijst met namen voor Parijs-Roubaix, maar die koers stond oorspronkelijk niet op zijn programma."

  "Het was moeilijk om dat schema aan te passen. Die inspanningen zondag hebben ook krachten gekost. Phil zegt zelf dat hij te weinig ervaring heeft en wil eerst goed voorbereid zijn voor hij aan zo'n koers deelneemt."

  Heeft Gilbert zelf dan niet te lang getwijfeld? "Ik heb hem zondag gezegd dat hij er nog even over moest nadenken. Vanmorgen hebben we de knoop doorgehakt."

  "Phil zegt: "Als ik één fout maak, dan verlies ik de hele wedstrijd. En dat wil ik Tom Boonen niet aandoen." Als deze koers op zijn programma zou hebben gestaan, dan zou hij veel verkenningen gedaan hebben. Dat was nu moeilijk te combineren."

  "Hij wou Tom zondag zeker en vast helpen. Maar als hij dat wil doen, dan wil hij over 100 procent kracht en ervaring beschikken. Momenteel mist hij dat een beetje. En onze ploeg is sterk genoeg in de breedte om Phil te vervangen."

  "Het seizoen is nog niet afgelopen: ook de Giro volgt nog"

  Ploegleider Wilfried Peeters wijst ook op de koersen die na Parijs-Roubaix volgen. "Je moet keuzes maken. Het seizoen is nog niet afgelopen."

  "Je kunt zondag rijden en zeggen dat het voorjaar na de Amstel stopt, maar dan is er nog Luik-Bastenaken-Luik. Respect voor die koers en zijn supporters is ook belangrijk. En daarna volgt de Giro nog."