• home
 • video
 • pas verschenen

  NHL-spelers: "Wij willen naar de Olympische Winterspelen"

  Krijgen we volgend jaar NHL-spelers op de Winterspelen?

  Maandag liet de NHL weten dat de spelers uit de Noord-Amerikaanse competitie niet mogen deelnemen aan de Olympische Winterspelen. "De spelers zijn heel ontgoocheld", klinkt het bij de spelersvakbond.

  De onderhandelingen tussen de NHL en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) sprongen maandag af. De Noord-Amerikaanse Ijshockeycompetite vond dat de eigen competitie de belangrijkste was en besloot geen data open te laten voor de Olympische Spelen van 2018 in Pyeonchang.

  "De spelers zijn ongelooflijk teleurgesteld en totaal niet akkoord met de beslissing van de NHL", klinkt het bij de spelersvakbond. "Onze spelers zijn heel patriottistisch. Een beetje respect voor hun wil zou op zijn plaats zijn. Ze willen echt naar de Spelen."

  De Rus Alex Ovechkin verklaarde al dat hij niet zou luisteren naar de beslissing van de NHL: "Ik ga sowieso naar de Spelen, of dat nu naar de zin van de club is, of niet."

  Nog enkele reacties op Twitter: