• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho doet niet beter dan Van Gaal bij United

  Mourinho heeft evenveel punten als Louis Van Gaal na 28 matchen.

  De eerste 28 Premier League-matchen van José Mourinho bij Manchester United hebben niet voor het gehoopte schokeffect gezorgd. Na 28 Premier League-wedstrijden haalde hij evenveel punten als de vorige coach, Louis van Gaal. Met een vijfde plaats valt United net buiten de top vier.

  Minder verloren, meer gelijkgespeeld

  José Mourinho verloor in 28 Premier League-wedstrijden minder dan zijn voorganger, maar zijn ploeg speelde wel meer gelijk en scoorde ook minder. Dat is opvallend, want United haalde in de zomer toptransfers Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan en Zlatan Ibrahimovic binnen voor zo'n 130 miljoen euro.

  Na 28 wedstrijden
   MourinhoVan Gaal
  Winst1415
  Verlies35
  Gelijkspel118
  Goals voor4247
  Goals tegen2326

  Slechts 40% thuismatchen gewonnen

  Nog opvallend is dat Marouane Fellaini en co ook in eigen stadion niet kunnen overtuigen. Het thuisrapport van Manchester United is het zwakste ooit sinds de oprichting van de Premier League in 1992. Slechts 40 percent van de gespeelde thuismatchen werden gewonnen.

  United verloor dan wel maar een keer thuis, de mannen van Mourinho speelden wel 8 keer gelijk. Een grote verandering sinds de komst van Mourinho is er dus nog niet gekomen.