Ga naar de inhoud

meest recent

      Mourinho doet niet beter dan Van Gaal bij United

       di 4 april 2017 12:33
      Mourinho heeft evenveel punten als Louis Van Gaal na 28 matchen.
      De eerste 28 Premier League-matchen van José Mourinho bij Manchester United hebben niet voor het gehoopte schokeffect gezorgd. Na 28 Premier League-wedstrijden haalde hij evenveel punten als de vorige coach, Louis van Gaal. Met een vijfde plaats valt United net buiten de top vier.

      Minder verloren, meer gelijkgespeeld

      José Mourinho verloor in 28 Premier League-wedstrijden minder dan zijn voorganger, maar zijn ploeg speelde wel meer gelijk en scoorde ook minder. Dat is opvallend, want United haalde in de zomer toptransfers Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan en Zlatan Ibrahimovic binnen voor zo'n 130 miljoen euro.

      Na 28 wedstrijden
       MourinhoVan Gaal
      Winst1415
      Verlies35
      Gelijkspel118
      Goals voor4247
      Goals tegen2326

      Slechts 40% thuismatchen gewonnen

      Nog opvallend is dat Marouane Fellaini en co ook in eigen stadion niet kunnen overtuigen. Het thuisrapport van Manchester United is het zwakste ooit sinds de oprichting van de Premier League in 1992. Slechts 40 percent van de gespeelde thuismatchen werden gewonnen.

      United verloor dan wel maar een keer thuis, de mannen van Mourinho speelden wel 8 keer gelijk. Een grote verandering sinds de komst van Mourinho is er dus nog niet gekomen.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.