• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert past voor Parijs-Roubaix: "Ik heb tijd nodig om te herstellen"

  Gilbert rijdt zondag niet mee.

  De kogel is door de kerk: Philippe Gilbert zal dit jaar niet deelnemen aan Parijs-Roubaix. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen wil even uitblazen en daarna scoren in de Ardense klassiekers. Gilbert hervat volgende week in de Brabantse Pijl (12 april).

  Philippe Gilbert (34) won vorige zondag de Ronde van Vlaanderen na een indrukwekkende solo. De Belgische kampioen wil in de laatste jaren van zijn carrière enkele blinde vlekken op zijn erelijst inkleuren, maar zal dit jaar geen gooi doen naar een zege in Parijs-Roubaix.

  "Parijs-Roubaix trekt me heel hard aan, maar ik zal er dit jaar niet rijden", licht Gilbert zijn beslissing toe.

  "Ik moet een pauze nemen en moet goed herstellen. Dan kan ik beginnen te denken aan de klassiekers in de Ardennen, waar ik met Alaphilippe en Martin een sterk team zal vormen."

  "Ik heb Parijs-Roubaix overigens maar één keer gereden, in 2007. Voor zo'n koers heb je ervaring nodig."

  "Tom Boonen heeft zondag in zijn laatste koers alle steun nodig die hij kan gebruiken. Ik wens hem zeer veel succes."

  Lefevere: "Het was aanlokkelijk, maar Gilbert is nuttig in de Ardennen"

  "Na zijn geweldige overwinning in de Ronde van Vlaanderen was het zeer aanlokkelijk om Phil ook zondag op te stellen, zeker omdat hij er zelf ook aan dacht", vertelt ploegmanager Patrick Lefevere.

  "Maar we hebben samengezeten en goed nagedacht. We hebben beslist dat hij beter kan uitrusten en daarna weer kan trainen voor de klassiekers in de Ardennen, waar zijn ervaring en kracht zeer nuttig zullen zijn."