• home
 • video
 • pas verschenen

  Extra Time over agressieve Gent-Club: "Rivaliteit is ontploft"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Bij de analyse van de topper tussen Gent en Club Brugge kon het panel van Extra Time niet omheen de agressiviteit. "De voorbije drie jaar is de spanning tussen beide clubs enorm gestegen", verklaart Marc Degryse. "De strijd is nu enorm explosief."

  "Bij zo'n strijd kan de scheidsrechter nooit goed doen"

  Acht gele kaarten en één rode kaart. Dat was het eindresultaat van een topper op het scherpst van de snee. Scheidsrechter Bart Vertenten was achteraf kop van Jut bij de coaches, maar het panel van Extra Time schaart zich achter de ref. "Hij had nog meer rode kaarten kunnen trekken", opende Marc Degryse.

  "Hij heeft geen slechte wedstrijd gefloten", beaamde Geert De Vlieger. "Hij heeft ervan gemaakt wat de spelers ervan wilden maken. Als de spelers te veel gefocust zijn op de strijd dan heb je altijd discussie over de beslissingen. Als dit gevoel in de wedstrijd zit, kan je als scheidsrechter nooit goed doen."

  Video player inladen...

  "De strijd tussen Gent en Club is veel heviger geworden"

  Volgens Hein Vanhaezebrouck waren de scheidsrechters niet klaar voor een topwedstrijd. Vooral de vierde scheidsrechter moest het ontgelden. "Als die na tien minuten al dreigt om beide coaches van het veld te sturen, dan zit er iets niet juist. Dat heb ik in Europa nooit gezien."

  Maar dat is volgens de analisten een verkeerde vergelijking door de gespannen sfeer. "De voorbije drie jaar is de spanning zo gestegen dat het niet normaal is hoe agressief ze aan de wedstrijd beginnen", zegt Degryse.

  "Club kampioen, Gent kampioen: de strijd is veel heviger geworden. De rivaliteit is bij wijze van spreken ontploft. Vroeger was Club een grote ploeg en Gent een subtopper, maar die kloof is dichtgereden. De strijd is nu enorm explosief."

  Video player inladen...

  Engels: "De terugwedstrijd wordt leuk"

  Het besluit van De Vlieger was duidelijk: "Gent-Club was niet leuk om naar te kijken door de vele overtredingen". Dat belooft voor de terugwedstrijd, die op de laatste speeldag van Play-off I geprogrammeerd staat. "Het zal leuk zijn", lachte Björn Engels.

  Video player inladen...

  Joos: "Geel voor Dejaegere is nog erger dan geen rood voor Poulain"

  Video player inladen...