• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Misschien nog te lang gewacht met ontslag Ranieri"

  Jamie Vardy scoorde met een heerlijke volley de 2-0 tegen Stoke.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Leicester City lijkt wel herboren na het ontslag van Claudio Ranieri. Met vijf zeges op een rij kan zijn vervanger Craig Shakespeare een perfect rapport voorleggen. "Hoe raar kan voetbal toch lopen."

  Leicester City heeft zich na een 12 op 12 in de middenmoot genesteld in de Premier League. Zo staat de kloof met de gevarenzone weer op zes punten. Was het ontslag van succescoach Claudio Ranieri dan toch de juiste keuze?

  "Hoe raar kan voetbal toch lopen", zei analist Marc Degryse. "Alles lijkt ineens te lukken bij Leicester. Zelfs de moeilijkste ballen schieten ze nu binnen."

  "Shakespeare heeft zo een droomstart beet: vier wedstrijden op rij gewonnen in de Premier League en ook nog de kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League. Dat is een perfecte start."

  "Je zou bijna denken dat ze te lang hebben gewacht met het ontslag van Ranieri. Er is toch iets fout gelopen. Dat kan niet anders, want het verschil is zo groot."

  Video player inladen...

  "Ndidi is elke week bij de uitblinkers in de Premier League"

  Met een fantastisch doelpunt leidde ex-Genk-speler Ndidi de 2-0-overwinning van Leicester tegen Stoke in. "Ndidi heeft op anderhalf jaar in de Belgische competitie zoveel indruk gemaakt dat hij snel de overstap kon maken naar de Premier League", aldus Degryse.

  "Daar is hij nu elke week bij de uitblinkers. Dat wil wel iets zeggen. Hij moest dan nog Ngolo Kanté doen vergeten, het grootste gemis bij Leicester, en dat heeft hij zomaar ingevuld."

  Bekijk hier nog eens het pareltje van Ndidi: