• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: De laatste Ronde van Vlaanderen van Tom Boonen

  Tom Boonen temt de Muur van Geraardsbergen als vanouds.

  Tom Boonen heeft voor de laatste keer de Ronde van Vlaanderen gereden. Het begon met een indrukwekkend Vikingapplaus op de Grote Markt van Antwerpen en het eindigde met een worst in de studio van Sporza. Tussendoor trok Boonen nog eens flink door op de Muur.

  Handen op mekaar voor Tom Boonen

  Tom Boonen krijgt een indrukwekkend applaus op de Grote Markt in Antwerpen. Onder leiding van Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel gaan de handen massaal op mekaar voor de drievoudige Rondewinnaar.

  "Meester in de sport"

  Tom Boonen krijgt in Antwerpen de eretitel "meester in de sport". "Een verrassing", vertelt hij voor onze microfoon. "Ik hoop dat dat op mijn paspoort komt te staan. Dan heb ik toch iets verwezenlijkt in mijn leven", grapt Boonen.

  Gemaskerde Wilfried Peeters

  In de volgauto van Quick-Step maken ze zich op voor de allerlaatste Ronde van Tom Boonen. Ploegleider Wilfried Peeters haalt een masker van Boonen boven.

  Vol gas op de Muur

  Na enkele jaren afwezigheid maakt de Muur van Geraardsbergen maakt zijn rentree in de Ronde van Vlaanderen. Tom Boonen temt de iconische kasseiklim als vanouds en trekt flink door.

  Tom Boonen in laminaat

  De medewerkers van sponsor Quick-Step hebben een verrassing in petto voor Tom Boonen. Met 484 laminaattegels eren ze hun wielerheld.

  Pech op de Taaienberg

  Op de Taaienberg loopt het mis voor Tom Boonen. Zijn ketting zit vast tussen twee tandwielen. Tot overmaat van ramp gebeurde net hetzelfde met zijn reservefiets. Boonen moet voort op een fiets van Niki Terpstra. "Jammer. Het podium had gekund", vertelt hij achteraf in onze studio.

  "Alles krijgt hij kapot"

  Tom Boonen beëindigt zijn laatste Ronde van Vlaanderen als 37e. Na de finish gaat de kampioen meteen ploegmaat Philippe Gilbert feliciteren. Zijn blik frisdrank kletst tegen de grond. "Alles krijgt hij kapot", lacht Boonen.

  Boonen legt worst op tafel

  Tom Boonen komt tekst en uitleg geven in onze studio, met een droge worst in zijn achterzak. "Die heb ik net gekregen", vertelt Boonen. "Ik zal mijn worst op tafel lachen", lacht hij.