• home
 • video
 • pas verschenen

  Sam Van Rossom: "Wij zijn favoriet voor de EuroCup"

  Sam Van Rossom in duel met Malaga-speler Kyle Fogg.

  Sam Van Rossom speelt woensdag met Valencia de beslissende wedstrijd in de finale van de EuroCup basketbal. Bij Sporza blikt hij vooruit de match tegen Malaga.

  "Zal aankomen op details"

  Wie het eerst twee keer wint in de finale is de winnaar van de EuroCup. Valencia en Malaga wonnen tot nog toe elk een keer, woensdag valt de beslissing. "We spelen thuis, dat is natuurlijk een voordeel. Je mag dus zeggen dat we licht favoriet zijn", vertelt Sam Van Rossom.

  "Malaga is vooral sterk in de rebound. Als zij veel aanvallende rebounds plukken, kunnen wij ons geliefde transitiespel niet spelen. Het wordt voor ons dus belangrijk om onze defensieve rebound te verzorgen. Want als we gedwongen worden om statisch te spelen, is dat minder ons ding."

  Valencia en Van Rossom wonnen de EuroCup al in 2014. "Er zijn nog vier spelers van toen bij. We hebben de ervaring, maar Malaga is het ook gewend om in de EuroLeague te spelen. We zijn aan elkaar gewaagd. De twee ploegen kennen elkaar redelijk goed. Het zal aankomen op de details."

  "Wil graag in Spanje blijven"

  Na het seizoen wacht voor Sam Van Rossom het EK met de Belgian Lions. "Vorige zomer kon ik er niet bij zijn door mijn knieblessure, dus ik wil er nu zeker bij zijn. Het is een unieke ervaring en het is altijd leuk om voor de nationale ploeg te spelen", zegt de spelverdeler.

  Van Rossom zal na het seizoen ook moeten nadenken over zijn toekomst, want zijn contract bij Valencia loopt af. "Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en dan zien we wel. Ik ben er momenteel nog niet mee bezig."

  "Als we de EuroCup winnen, spelen we volgend jaar in de EuroLeague. Ik denk dat de club dus ook wel wat wil afwachten waar ze aan toe zijn. Ik heb nog met niemand gesproken."

  "Uiteraard zou ik graag in Spanje blijven. Het is een van de beste competities in Europa en de levensomstandigheden zijn er goed. En aan Valencia zijn ook veel positieve dingen. Het is een club die meedraait aan de top in Spanje."