• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts na aanslag in Sint-Petersburg: "Neem die metrolijn vaak"

  Rode Duivel Nicolas Lombaerts woont als speler van Zenit al jaren in Sint-Petersburg, dat vandaag getroffen werd door een aanslag in de metro. Hij was ook in de buurt toen het gebeurde.

  Nicolas Lombaerts was net zijn vrouw en dochter gaan oppikken met zijn auto. "Die metrolijn ligt naast de weg waar ik moet passeren om naar huis te rijden. Ik denk dat ik op het moment van de aanslag ongeveer ter hoogte van die metrostations gereden moet hebben", vertelt Lombaerts aan De wereld vandaag op Radio 1.

  "Op dat moment was er nog niks te zien. Ik werd er pas later op attent gemaakt dat er een aanslag gebeurd was, toen ik zag dat er veel mensen over straat liepen, op zoek naar een taxi of een bus."

  "Ik heb mijn vrienden opgebeld en ik werd ook zelf veel opgebeld. Gelukkig is er niemand betrokken die ik ken. Ik merk dat het leven hier al gewoon voortgaat. Mensen lopen over de straat alsof er niks gebeurd is."

  Lombaerts kent de getroffen buurt goed. "Ik woon juist aan een metrostation op diezelfde lijn, die ik trouwens ook zelf vaak neem. Waar de aanslag gebeurd is, is het drukste punt van de metro in Sint-Petersburg. Enkel daar komen drie metrolijnen samen."

  "Het is een overstappunt pal in het centrum. Ik kom daar vaak, want een van mijn vrienden woont daar vlakbij. Dan neem ik zelf die metrolijn om het drukke verkeer in de stad te mijden."