• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen NHL-sterren op Winterspelen in Pyeongchang

  Zien we volgend jaar NHL-sterren in Zuid-Korea?

  Op de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang zullen geen spelers uit de NHL, de Noord-Amerikaans ijshockeycompetitie, te zien zijn. De NHL-clubs zien het niet zitten om hun spelers af te staan.

  De onderhandelingen tussen de NHL en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) liepen al een tijdje, maar er is dus geen oplossing uit de bus gekomen. De NHL geeft zijn spelers niet vrij voor de Spelen, volgend jaar in februari.

  "Zoals we eerder al aangeven is het merendeel van de clubs gekant tegen het idee om het seizoen te onderbreken en de spelers te laten vertrekken naar de Winterspelen", klinkt het bij de NHL.

  "Als de kalender voor het seizoen 2017-2018 wordt opgemaakt zullen we geen rekening houden met de Spelen. Wat ons betreft is de zaak dan ook gesloten."

  De beslissing van de NHL zal wellicht voor heel wat wrevel zorgen bij de spelers, die wel graag de kleuren van hun land willen verdedigen in Pyeonchang. Onder meer de Rus Alexander Ovetsjkin (foto), de vedette van de Washington Capitals, liet eerder al weten dat hij sowieso naar de Spelen gaat, toestemming of niet.