• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Dit is een ontgoocheling, ik kwam om te winnen"

  Greg Van Avermaet pakt uiteindelijk nog de tweede plaats.

  0 / 0

  Greg Van Avermaet pakt uiteindelijk nog de tweede plaats.

  Greg Van Avermaet zag samen met trainingsmakker Oliver Naesen zijn kansen in rook opgaan op de Oude Kwaremont. Toch werd hij nog tweede. Al zinde hem dat niet. "Er had meer ingezeten." Dat was ook de conclusie van Naesen. "Dit is een gemiste kans."

  Van Avermaet: "Na die val wist ik dat de koers over was"

  Greg Van Avermaet staat voor de derde keer in vier jaar op het podium van de Ronde van Vlaanderen, maar opnieuw niet op het hoogste schavotje. "Ik kwam hier om te winnen, dus ik ben ontgoocheld."

  "Phil heeft wel sterk gereden. Toen hij ging op de Muur vond ik het toch heel vroeg. Maar de winnaar heeft altijd gelijk."

  "Ik heb nog geprobeerd tot bij hem te geraken. In dat groepje met 5 reden enkel Sagan, Ollie (Naesen) en ik. Helaas vielen we op de Oude Kwaremont. Anders had er meer ingezeten."

  "Ik heb me nog snel rechtop gezet, maar ik wist al dat de koers over was. Als ik daar met Peter kan wegrijden, kon het nog."

  Naesen: "Een gemiste kans, want ik had supergoeie benen"

  "Alles verliep volgens plan. Ik was nooit in paniek, ook niet toen Gilbert zo ver weg was", vertelt Oliver Naesen. "De koers was nog niet gereden voor ons."

  "Ik denk dat Peter bij die val in een jas of zoiets rijdt. Mijn fiets was kapot, zijn fiets was kapot. Terwijl we er alle drie nog voor wilden gaan. Ik vind dit een gemiste kans. Want ik had supergoeie benen."

  Naesen heeft dit voorjaar wel weer een stap gezet. "Het is veel beter uitgedraaid dan verwacht. Voor de start van het voorjaar wou ik hier en daar in de top 10 eindigen. Nu durfde ik voor de start van de Ronde zeggen: ik ga voor het podium. Op naar volgend jaar dan maar."

  Stuyven: "Het was een mooie koersdag, ik ben tevreden"

  •  Jasper Stuyven: "Ik wou me gewoon amuseren vandaag. De ene strook ging al wat beter dan de andere. Het ging met ups en downs. Ik vond het een mooie koersdag en ben best tevreden." Op de Muur zat Stuyven er nochtans wel goed bij. "Ze reden stevig door. Toen al was duidelijk dat Phil supersterk was. Hij deed de langere beurten. Hij reed elke keer 3-4 km/u sneller dan de rest."
  • Dylan van Baarle (4e): "Vorige week zei de ploegleider me nog dat ik meer lef moest tonen. Dat heb ik gedaan op de Paterberg. De laatste koersen braken steeds vroeg open. Ik denk dat ik goed geanticipeerd heb. Vorig jaar reed ik al een goeie wedstrijd, dit jaar nog beter. Die val? Ik kon niet geloven dat ze ineens op de grond lagen. Het was mijn geluk dat ik op rechts reed."
  • Alexander Kristoff (5e): "Ik hoopte op iets meer, zeker toen ik deel uitmaakte van die groep die wegreed op de Muur. Maar ik had de benen niet om Gilbert te volgen op de Kwaremont en op de Taaienberg moest ik de toppers laten gaan, dat is logisch. Vijfde was misschien toch het hoogst haalbare."