• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings en Tas worden allebei tweede in halve skeelermarathon Berlijn

  Het mooie weer overtuigde Swings (archief) om deel te nemen.

  Bart Swings heeft in zijn eerste skeelerwedstrijd van het seizoen net naast de overwinning gegrepen. Bij de vrouwen kon Sandrine Tas haar overwinning van vorig jaar niet herhalen, ze werd gevloerd in de sprint.

  Het schaatsseizoen zit er nog maar net op voor Bart Swings. Hij zou normaal een paar weken rust nemen, maar door het mooie weer kriebelde het bij hem om toch deel te nemen aan de halve skeelermarathon van Berlijn. Swings was over de 21 kilometer net iets trager dan winnaar Ewen Fernandez.

  Bij de vrouwen was Sandrine Tas dicht bij een tweede opeenvolgende overwinning, maar de Belgische moest in de sprint haar meerdere erkennen in Katharina Rumpus uit Duitsland.