• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "We komen tekort. Dat is pijnlijk. Ik ben meer ploeglijder dan -leider"

  Het zijn moeilijke weken voor Marc Sergeant.

  Lotto-Soudal blonk in de finale van de 101e Ronde van Vlaanderen nog maar eens uit in afwezigheid. Ploegmanager Marc Sergeant zoekt verklaringen, maar vindt er nauwelijks.

  Tiesj Benoot, Jürgen Roelandts, Jens Debusschere en Tony Gallopin waren in de aanloop naar de Ronde gekatapulteerd als de grote kanonnen van Lotto-Soudal.

  Gallopin hield het langste stand, hij eindigde als 17e. André Greipel finishte als 20e. Andere renners van het Belgische WorldTour-team zijn niet in de uitslag opgenomen. Een kaakslag toch wel.

  "We waren er inderdaad opnieuw niet bij op het moment dat het moest", zegt ploegmanager Marc Sergeant, die in de Ronde als ploegleider in de auto had plaatsgenomen. "Ploegleider. Tja, zeg maar ploeglijder met lange ij."

  "We dachten na de Muur van Geraardsbergen iets op poten te zetten, maar ze waren ons allemaal al lang voor, en niet de minsten. Vanaf dan was het opnieuw achter de feiten aanlopen."

  "We hebben een paar mannetjes opgeofferd en kwamen nog wel wat terug op de groep met Boonen, maar toen was er geen Benoot meer te zien. Dat is pijnlijk."

  "De jongens zitten verslagen in de bus"

  "Benoot is niet slecht aan het seizoen begonnen, maar dit is natuurlijk de koers waar hij echt naar uitkeek. Hij kwam tekort vandaag en de meeste andere jongens van de ploeg ook. Daar moeten we eerlijk in zijn."

  "Gallopin en Greipel konden nog het langste aanpikken. Zij hebben op een bepaald moment nog wat meegespeeld, ook al wist André dat hij die stiele hellingen niet zou overleven. Hij blijft wel altijd alles op alles zetten, maar moest op den duur passen."

  "Gallopin kon uiteindelijk nog meesprinten voor de 5e plaats, maar zonder die val van Sagan en co had dat ook niet gekund. Dan eindig je met een 17e en 20e plaats... De jongens zitten allemaal verslagen in de bus."

  "We kunnen niet ineens alles omgooien"

  Wat moet er veranderen? Sergeant: "We kunnen in deze periode niet alles ineens omgooien. De Scheldepriis en Parijs-Roubaix komen eraan. Ons grote voordeel is dat daar geen hellingen in zitten."

  "Het is altijd op de hellingen dat we het laten afweten of net niet mee zijn. Dan moeten we gaan jagen of is er een valpartij. De Scheldeprijs woensdag is een kans om beter te doen, want Greipel voelt zich goed."

  "Roubaix is dan weer een totaal andere koers. Met Lotto-Domo hebben we ook ooit eens een heel voorjaar achter de feiten aangekoerst en in Roubaix waren we 1, 2, 3 en 5 (in 2001 met Knaven, Museeuw, Vainsteins en Peeters, red). Ik zeg niet dat dat volgende week opnieuw zal gebeuren, maar het kan verkeren..."