• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Ik weet niet hoe ik ben gevallen. Dat is koers"

  Peter Sagan: "Na mijn val was het voorbij."

  Het geluk lacht Peter Sagan niet toe dit voorjaar. Door een val op de Kwaremont, die hij zelf had veroorzaakt, kon hij zijn kansen niet voluit verdedigen in de Ronde. "Het was een ingewikkelde koers. Ik was nochtans in vorm en zat in een goeie positie."

  "De Ronde van Vlaanderen heeft zijn reputatie alle eer aan gedaan", schrijft Peter Sagan op zijn Instagram-account. "Het was een ingewikkelde koers, maar de vorm was goed en ik zat in een goeie positie om Gilbert in de slotfase nog in te rekenen."

  "Maar helaas, mijn val op de Oude Kwaremont heeft ervoor gezorgd dat het allemaal voorbij was. Dat was jammer, want de ploeg heeft fantastisch werk geleverd om me veilig over de hellingen te loodsen."

  "Ik weet niet hoe die val is gebeurd. Maar die dingen horen nu eenmaal bij de koers."

  Even later bedankte Sagan nog de tienduizenden fans voor de aanmoedigingen. "Dit is waarom Vlaanderen het hart van de koers is!"