• home
 • video
 • pas verschenen

  Woods past voor de Masters: "Ik haal niet het niveau dat nodig is"

  Woods zal niet te zien zijn op de Masters.

  Golfer Tiger Woods (41) zal niet deelnemen aan de Masters, het eerste Major-toernooi van het seizoen dat donderdag van start gaat. "Door mijn rugproblemen heb ik onvoldoende tijd gehad om het niveau te bereiken dat nodig is voor zo'n toernooi", zegt de ex-nummer 1 van de wereld.

  Tiger Woods heeft zich al een tijdje vastgereden in het sukkelstraatje. De Amerikaanse golflegende was anderhalf jaar buiten strijd na meerdere rugoperaties. Eind januari maakte hij zijn comeback op de PGA Tour, maar dat was geen succesverhaal.

  Woods liet daarna enkele toernooien schieten en schrapt nu dus ook de Masters van zijn programma. Dat eerste Major-toernooi van het seizoen begint donderdag in Augusta (Georgia).

  "Helaas kan ik dit jaar niet deelnemen aan de Masters. Ik heb er alles aan gedaan om speelklaar te geraken, maar door mijn rugproblemen heb ik onvoldoende tijd gehad om het niveau te bereiken dat nodig is voor zo'n toernooi", schrijft Woods op zijn website.

  "Dit is bijzonder jammer, omdat het uitgerekend 20 jaar geleden is dat ik mijn eerste groene blazer won", verwees Woods naar zijn eindzege van 1997 op de Masters. "Maar ik zal er alles aan blijven doen om snel opnieuw te kunnen spelen."