• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandegoor: "Van Avermaet is nu de maat der dingen"

  Vandegoor: "Van Avermaet is met de stip de topfavoriet."

  Zondag zijn alle ogen gericht op de Vlaamse Ardennen. Sporza-journalist Christophe Vandegoor blikt vooruit op Vlaanderens Mooiste. "Voor Boonen is het belangrijkste dat hij zondagavond een goed gevoel heeft", zegt hij.

  "Van Avermaet is met stip de topfavoriet"

  Christophe Vandegoor trok gisteren naar de persconferentie van Greg Van Avermaet en hij was daar niet alleen. "Er was bijzonder veel persbelangstelling", vertelt hij. "Italianen, Fransen, Zwitsers. Ook de Noren waren daar, met Dag-Otto Lauritzen."

  "Van Avermaet zat daar voor een man of 30 à 40, op zijn gemakkie. Eigenlijk wel indrukwekkend. Hij is altijd wel een van de favorieten geweest, maar nu is hij met stip de topfavoriet."

  "Dat heeft te maken met zijn Olympische titel. Daar winnen heeft hem een enorme boost gegeven, net als zijn twee ritzeges in de Tour en de gele trui."

  "John Degenkolb zei vorige week nog dat Van Avermaets comeback na zijn val vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen indrukwekkend was. Hij is nu de maat der dingen."

  Boonen? "Dat is de vraag van 1 miljoen"

  Het wordt morgen ook uitkijken naar Tom Boonen, die voor het laatst aan de start van de Ronde verschijnt. Wat kan hij nog? "Dat is de vraag van 1 miljoen. Zijn ploeg is zonder twijfel de sterkste, met ook Terpstra, Stybar, Trentin en Lampaert."

  "Maar kijk naar Gent-Wevelgem, met de aarzelende en misschien linkeballende Niki Terpstra. Als je sterk bent, is dat niet altijd een garantie op succes."

  "Voor Boonen is het belangrijkste om zondagavond een goed gevoel te hebben, dat hij een rol heeft kunnen spelen voor zichzelf of voor de ploeg, zonder twijfels en zonder pech. Met het oog natuurlijk op zijn natte droom, die vijfde kassei in Parijs-Roubaix."

  "Iedere kassei op de Paterberg wordt geïnterviewd"

  Je kunt er dezer dagen niet naast kijken, overal worden voorbeschouwingen neergepend over de Ronde van Vlaanderen. Vandegoor: "Ik zei het voor de persconferentie van Van Avermaet nog tegen een collega: "Is er eigenlijk wel nieuws in de aanloop naar de Ronde?" Neen, dat is er niet."

  "Iedereen wordt bevraagd, vrienden, familie, er zijn de verkenningen,... Iedere kassei op de Paterberg wordt geïnterviewd. Dat is een teken dat het leeft, maar uiteindelijk gaat het alleen maar om dat laatste uur, met de laatste keer de Kwaremont en de Paterberg."

  "De start zal bijzonder zijn, met de nieuwe startplaats Antwerpen. Dan rijden we naar de Vlaamse Ardennen met de vlucht van de dag, die bestaat uit die en die jongens, en een paar onbekende Duitsers en Italianen. En dan is het toch weer wachten op dat orgasme in het laatste uur", besluit Vandegoor.