• home
 • video
 • pas verschenen

  Terpstra: "Zullen Van Avermaet het vuur aan de schenen leggen"

  Terpstra: "Het kan vroeger gebeuren dan op de Oude Kwaremont."

  Bij Quick-Step Floors hebben ze meerdere ijzers in het vuur voor de Ronde. Naast Boonen en Gilbert zijn er ook onder meer Niki Terpstra en Zdenek Stybar. "Hopelijk valt alles in de juiste plooi", zegt die laatste.

  Terpstra: "Hopelijk hebben we de sterkste man in koers"

  Niki Terpstra kan misschien wel de derde hond worden, naast Gilbert en Boonen. "We zullen zien hoe alles verloopt", zegt hij. "Ik voel me goed en ik heb vertrouwen na de klassiekers van de voorbije weken."

  Na Gent-Wevelgem lag Terpstra onder vuur omdat hij niet wou meerijden toen Van Avermaet en Keukeleire wegreden. "Ik heb het allemaal niet gevolgd, ik heb me puur op de trainingen gericht."

  Ziet Terpstra de wedstrijd, net zoals de voorbije koersen, vroeg openbreken? "Het kan zeker. Vaak is het een wedstrijd naar de laatste keer Kwaremont toe, maar het kan zeker vroeger."

  Van Avermaet is voor Terpstra de topfavoriet. "Hij rijdt super en zit op een wolk. Maar we zullen hem met Philippe het vuur aan de schenen leggen."

  "Er zijn nog 190 andere renners aan de start. Je moet uiteindelijk de sterkste man in de koers hebben en hopelijk hebben we die. We moeten het gewoon goed spelen."

  Stybar: "Man tegen man wordt het moeilijk tegen Sagan en Van Avermaet"

  Ook Zdenek Stybar kan een rol van betekenis spelen. Kunnen hij en zijn ploegmaats de wedstrijd openbreken op de Muur van Geraardsbergen? "Dat is nog heel ver. Het zal afhangen van de windrichting. Op dit parcours zijn er veel mogelijkheden."

  "Van Avermaet en Sagan zijn outstanding. We moeten het goede moment kiezen, want man tegen man in de sprint zal het moeilijk zijn. Maar niet onmogelijk."

  "De finale is heel lastig. Ik wil eindelijk een mooi resultaat halen. De conditie is er, maar de voorbije weken heb ik altijd een fout gemaakt of pech gehad."

  "Hopelijk valt alles in de juiste plooi in de Ronde. Ik heb een heel goede winter gehad, maar de resultaten komen niet. Dat is teleurstellend, maar ik blijf positief."