Ga naar de inhoud

Simon Yates soleert naar zege in GP Indurain

 za 1 april 2017 18:07
Simon Yates pakte de winst in Spanje.
Simon Yates heeft de GP Miguel Indurain op zijn naam geschreven. De Brit van Orica reed in de finale weg uit een klein groepje en hield het vol tot op de streep.

Acht renners kleurden de GP Migual Indurain, een eendagswedstrijd in en om de Noord-Spaanse stad Estella. Van die acht was Roman Kreuziger de bekendste naam. Samen met twee medevluchters hield de Tsjech het het langst vol voorin, maar op 50 kilometer van de streep was alles te herdoen.

De pittige finale was op maat van de klimmers en er ontstond een mooi groepje van negen renners. Dat de winnaar uit dit groepje zou komen, was al snel duidelijk.

Het was uiteindelijk Simon Yates die over de sterkste benen bleek te beschikken. Op tien kilometer van de streep knalde de Brit iedereen uit het wiel op een klimmetje. Niemand had een antwoord in huis en zo soleerde de Orica-renner naar de overwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag GP Miguel Indurain (1.1)

  1. Simon Yates (GBr) 186 km in 4u34'01"
  2. Michael Woods (Can) op 23"
  3. Sergio Henao (Col) z.t.
  4. Carlos Verona (Spa) 26"
  5. Marc Soler (Spa) 28"
  6. Vasil Kirijenka (WRu) 58"
  7. Ruben Fernandez (Spa) 1'44"
  8. Gorka Izagirre (Spa) z.t.
  9. Damien Howson (Aus)
  10. Toms Skujins (Let)