• home
 • video
 • pas verschenen

  Samy gooit privégesprek met Van Meir online: "Hopelijk besef je je fout"

  Maged Samy wil de brokken met Van Meir nog lijmen.

  Lierse-voorzitter Maged Samy heeft op Facebook nog een hoofdstukje toegevoegd aan het ontslag van Eric Van Meir. Zo blijkt dat Van Meir niet mondeling, maar via een bericht te horen kreeg dat hij mocht ophoepelen.

  Dat er al langer een haar in de boter zat tussen Van Meir en Samy is geen geheim. Op zijn Facebook-pagina gooit de Egyptische voorzitter van Lierse nu enkele persoonlijke WhatsApp-gesprekken tussen hem en Van Meir te grabbel.

  In een privébericht dat volgens Samy van 4 maart dateert, ruim tien dagen voor het officiële ontslag van Van Meir, wijst de Egyptenaar Van Meir met de vinger: "Probeer je fouten te begrijpen. De technische, maar ook de menselijke."

  "Je moet wel heel boos zijn en het respectloos vinden dat ik je mijn beslissing via bericht verstuurd heb. Ik moest het je inderdaad face tot face gezegd hebben, maar jij had ook moeten toegeven dat je het vooropgestelde doel van de club niet bereikt hebt."

  "Wanneer je bij je volgende club de doelstelling niet haalt, geef je beter toe aan het clubmanagement dat je gefaald hebt. In jouw geval zag je me de volgende dag en zei je niets. Je hebt me vijf dagen genegeerd. Hopelijk besef je tenminste jouw menselijke fout."

  Het eerste bericht dat Samy op Facebook plaatste:

  "Ik houd nog steeds van jou en hoop dat het beter gaat"

  In een nieuw WhatsApp-bericht klinkt Samy al verzoenender: "Wees niet dom, zodat we niet alles verliezen. Ik houd nog steeds van jou en hoop dat het beter gaat.

  En het tweede WhatsApp-bericht: