• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan spaart zijn woorden vlak voor de Ronde: "Wie de favoriet is? Iedereen"

  Peter Sagan hulde zich in raadsels tijdens de persconferentie.

  Peter Sagan had duidelijk niet veel zin in het verplichte nummertje met de pers aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen. Sagan bakte dan wel steaks voor de journalisten, maar daarna moesten ze de antwoorden bijna uit hem trekken.

  Wat voor soort wedstrijd verwacht je morgen?

  Dat wordt één grote (met wat moeite) Kinder Überraschung. Kinder Surprise. Hahaha. Ik heb wat Duits geleerd.

  Wie zijn de favorieten?

  Iedereen. Zoals elke wedstrijd.

  Wat heb je de voorbije dagen gedaan?

  Eten, drinken, slapen. En met de fiets rijden. Meer niet.

  Wat is je hoofddoel dit seizoen?

  Ga jij dan ook jouw doel in het leven vertellen? Was het jouw doel om deze vraag te stellen?

  Heb je nog met Niki Terpstra gesproken na Gent-Wevelgem?

  Nee, dat is voorbij nu. Ik moest ook snel weg na de koers. Ik moest mijn vliegtuig halen richting Monaco.

  Wil je graag winnen morgen?

  Ja, natuurlijk. Wie niet?

  Over por tegen Vantomme: "Verloor mijn evenwicht en moest corrigeren"

  Peter Sagan kwam op het einde van de persconferentie ook nog eens terug op het incident met Maxime Vantomme tijdens Gent-Wevelgem. In Extra Time Koers kwam aan het licht dat Sagan een stevige por uitdeelde aan Vantomme.

  "Ik wou naar voren rijden, maar ik had wat problemen met mijn fietshendel. Die zat vast onder het zadel van een andere renner. Ik moest me loshaken, naar links uitwijken en verloor een beetje mijn evenwicht. Ik moest corrigeren, waardoor ik hem raakte. Maar ik deed het zeker niet met opzet."

  "Het was ook niet zo erg. Ik raak hem even, meer niet. Het was niet echt een body check. Mijn excuses dat ik iets mispeuterde, maar het was echt mijn bedoeling niet."

  VIDEO: Sagan bakt steaks in de mobiele keuken van de ploeg