• home
 • video
 • pas verschenen

  Kijk eens naar de datum: Parijs-Roubaix kiest voor finish bij kunstlicht

  Een finish in de duisternis in Roubaix? Het was maar een grap.

  Het is vandaag 1 april en dus kunnen de grappenmakers weer hun hartje ophalen. In dit artikel bundelen we enkele aprilvissen uit de sportwereld.

  Finish in Roubaix in de duisternis

  De organisatie van Parijs-Roubaix was vanochtend vroeg opgestaan om zijn volgers beet te nemen.

  "Een uitzonderlijke koers vraagt ook om buitengewone maatregelen. De start wordt voor de eerste keer op een later tijdstip gegeven om een finish bij avondlicht te krijgen op de velodroom", viel op het officiële account te lezen.

  Waar hebben we dit nog gezien?

  Les Amis de Paris-Roubaix gingen nog een stapje verder. "Het Bos van Wallers werd geasfalteerd en ligt niet meer op het parcours van Parijs-Roubaix", klonk het.

  Echt origineel was het grapje wel niet, want vorig jaar stuurden Les Amis dezelfde aprilvis de wereld in.

  "Borlée wordt Bobslee"

  Hanna Mariën ruilde enkele jaren geleden haar spikes in voor een bobslee en volgens de website Atletieknieuws zouden de broers Borlée in haar voetsporen treden. "Borlée wordt Bobslee", viel er te lezen.

  Ronaldo naar Sunderland, Messi naar Middlesbrough

  Ook de Engelse media hebben jaarlijks een afspraak op 1 april. Engelse voetbalwedstrijden om 9.30 uur 's ochtends om de overzeese voetbalfans tegemoet te komen, het was een grapje van The Daily Mail.

  The Daily Star ging nog een stapje verder. De Premier League-clubs zouden tijdens hun laatste wedstrijden van dit seizoen kunnen rekenen op een speler uit de Top 20 van de Gouden Bal-verkiezing, die dan voor een maandje zou worden uitgeleend.

  De fans van Sunderland zouden op die manier Cristiano Ronaldo mogen verwelkomen, Lionel Messi zou even het shirt van Middlesbrough aantrekken.

  Het Chinese sprookje van Kevin Vandenbergh

  Ook Sporza.be lanceerde vandaag een aprilvis. Kevin Vandenbergh verhuist (vooralsnog) niet naar China, maar blijft gewoon doelpunten maken bij Aarschot.

  Scheidsrechter Ramos

  In Spanje kwam AS met een opmerkelijk nieuwtje op de proppen: Sergio Ramos ambieert - net als Gerard Piqué - een carrière als scheidsrechter.

  De Spanjaard is gek op tatoeages en heeft zelfs al een nieuw exemplaar in gedachten: een afbeelding van ex-topref Pierluigi Collina zou een prominente plaats op het lichaam van de Real-aanvoerder krijgen.

  Chez Marc

  Marc Coucke zit niet om een stunt verlegen, maar zijn nieuwste project - een viswinkel in Durbuy - zal wellicht bij enkele foto's blijven.

  Wauters op de "Wall of Fame"

  Antwerp heeft na de promotie zijn "Wall of Fame" in een nieuw kleedje gestoken. Al lijkt de aanwezigheid van Eddy Wauters te vermoeden dat het om een Photoshop-geintje vanuit het bevriende Beerschot-kamp gaat.

  Boonen rijdt zijn laatste koersen bij Lotto-Soudal

  Sluit Tom Boonen zijn carrière dan toch niet af bij Quick-Step? Ex-ploegmaat Nikolas Maes verhuisde afgelopen winter naar Lotto-Soudal en liet ons vandaag geloven dat Tom Boonen zijn voorbeeld gevolgd heeft.