• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Vandenbergh verhuist naar Chinese tweedeklasser

  Kevin Vandenbergh leunt tegen een paal in Aarschot.

  Op zijn 33e heeft Kevin Vandenbergh een echte droomtransfer versierd. De killerspits van tweedeprovincialer Aarschot, dit seizoen al goed voor meer dan 50 doelpunten, verhuist naar Yuren Jie in de Chinese tweede klasse. "Dit is een kans die ik niet mag laten liggen", zegt hij.

  Kevin Vandenbergh heeft al heel wat watertjes doorzwommen. Hij stond achtereenvolgens in de spits bij Westerlo, Genk, Utrecht, Germinal Beerschot, Eupen, KV Mechelen, weer Westerlo, Dessel en nu Aarschot.

  Op zijn 33e is Vandenbergh bij Aarschot in tweede provinciale een ware sensatie. De club veroverde enkele weken geleden al de titel, zelf droeg Vandenbergh tot dusver zijn steentje bij met meer dan 50 treffers.

  In Aarschot houdt Vandenbergh het nu voor bekeken. "Ik ben klaar om naar China te vertrekken", zegt Vandenbergh aan Sporza. "Daar zal ik de laatste details van mijn contract afhandelen. Alles is eigenlijk zo goed als in orde. Ik zal bij Yuren Jie een meerjarig contract ondertekenen."

  De Chinese clubs staan bekend om hun grote kapitalen. Vandenbergh: "Ik denk dat Aarschot voor mij een paar miljoen opstrijkt. Hoeveel precies weet ik niet. Voor Aarschot is dat natuurlijk een ongelofelijke zaak, want dat geld kunnen ze gebruiken om te investeren in nieuwe spelers en hun accommodatie."

  Blijft toch de vraag hoe de Chinezen Vandenbergh op het spoor kwamen. "De club was me blijkbaar al aan het volgen toen ik nog in eerste klasse speelde. Ze hebben me ook in Aarschot aan het werk gezien en hebben contact opgenomen. Ik denk dat ik een dikke vis gevangen heb. Als je dit op je 33e kunt, dan moet je dat doen."

  "Nog niks gehoord van Witsel"

  Vandenbergh neemt zijn hele hebben en houwen mee. "Als je zoiets beslist, moet je hele gezin daar achter staan. Mijn kinderen zijn nog niet schoolplichtig, dus kunnen ze mee. Het is de bedoeling om daar twee jaar te spelen, misschien iets langer. Zodra de kinderen naar school moeten, keer ik sowieso terug naar België."

  "Met Aarschot heb ik afgesproken dat ik bij mijn terugkeer met hen ga praten om daar mijn laatste jaren als voetballer door te brengen. Maar het zal er ook wat van afhangen van hoe ik me dan voel natuurlijk."

  "Nu focus ik me op mijn nieuwe club. Ze wil promoveren naar de hoogste afdeling in China. Daar ga ik bij proberen te helpen. Of ik Axel Witsel al gehoord heb? Neen, maar zodra ik daar ben, zullen we wel eens contact opnemen."