• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer vier Russische atleten betrapt op doping bij hertests van Olympische Spelen in Londen

  Akkajev pakte op het EK en WK van 2011 nog goud in het gewichtheffen.

  Het International Olympisch Comité (IOC) heeft opnieuw vier Russische atleten geschrapt uit de uitslagen van de Olympische Spelen van Londen 2012. Twee hamerslingeraarsters, één hink-stap-springster en één gewichtheffer liepen bij de hertesten van hun stalen tegen de lamp.

  De vier atleten hebben positief getest op het gebruik van turinabol, een anabool steroïde. De 30-jarige Maria Bespalova (elfde) en de 34-jarige Goelfia Tsjanafejeva (zestiende) worden uit de uitslagen in het hamerslingeren geschrapt.

  Bespalova werd in 2015 al voor vier jaar geschorst na een positieve dopingtest. Ook Tsjanafejeva werd eerder in haar carrière al eens geschorst voor dopinggebruik.

  Ook de 34-jarige Viktoria Valjoekevitsj (achtste) in het hink-stap-springen en de 31-jarige gewichtheffer Tsjazjimoerat Akkajev (trok zich terug uit finale met een rugblessure) worden gediskwalificeerd.

  Akkajev had een jaar voor de Spelen nog goud veroverd op zowel het EK als het WK. Op de Spelen in 2008 in Peking pakte hij brons, maar die plak verloor hij vorig jaar al nadat hij bij hertests van de Spelen in Peking ook positief had getest.