• home
 • video
 • pas verschenen

  Tankink: "Misschien wou Boonen zondag niet rijden uit angst voor een val"

  Bram Tankink is bezig aan zijn derde jaar bij LottoNL-Jumbo.

  Gisteren was de immer goedlachse Bram Tankink te gast in Extra Time Koers. De Nederlander van LottoNL-Jumbo heeft het hart op de tong en dat zorgde voor leuke gesprekken aan de tafel van Ruben Van Gucht.

  Met een "tripel" de Paterberg op

  Dat Bram Tankink graag een grapje maakt, wisten we al. Nu nam hij op training met Gijs Van Hoecke een flesje bier mee.

  "Tiesj Benoot had na Dwars door Vlaanderen gezegd dat hij helemaal klem zat op de Paterberg. Hij zat achter Gijs Van Hoecke en die reed precies met een "triple" omhoog. Toen dacht ik, laat ons eens echt met een "tripel" omhoog rijden."

  Over Gilbert: "Wat hij deed, was echt indrukwekkend"

  Bram Tankink was onder de indruk van de prestatie van Philippe Gilbert in de eerste etappe van de Driedaagse De Panne. "Hij valt aan op de Muur en slaagt er dan nog in om een tijdrijder voor te blijven. Dat is echt een klassestukje."

  "Misschien wou Boonen niet sprinten uit angst om te vallen"

  In Extra Time Koers zaten ook exclusieve beelden vanuit de ploegwagen van Quick-Step Floors tijdens Gent-Wevelgem. Daarin zien we dat Boonen na overleg met ploegleider Tom Steels besliste om niet achter de kopgroep, met ploegmaat Terpstra, te rijden.

  "Misschien wilde Boonen niet sprinten om geen risico's te nemen met het oog op Parijs-Roubaix. Zelfs als hij de sprint aantrekt voor Gaviria, is er gevaar mee gemoeid."

  Karl Vannieuwkerke volgde Tankink in zijn redenering: "Dat zou kunnen, Bram. Hij is maar met één koers meer bezig."

  "In Gent-Wevelgem en de E3 reed ik sneller dan kopman Boom"

  De kopman van LottoNL-Jumbo, Lars Boom, heeft niet de beste vorm te pakken. "In Gent-Wevelgem en de E3 Harelbeke reed ik sneller dan hem, ja. Maar ik zit dan ook in mijn gloriejaren", grapte de 38-jarige Nederlander. 

  "Mij als kopman uitspelen is niet slim, want ik kan de wattages niet aan. Op een lange berg kan ik wel mee, maar die hebben ze hier niet in Vlaanderen."

  Tankink maakte vorig jaar kennis met "amateur" Van der Poel

  Mathieu van der Poel en Bram Tankink zaten vorig jaar samen in een ontsnapping op het Nederlands Kampioenschap op de weg. Dat had Tankink lang niet door: "Ik kende het shirt niet. Ik dacht dat het een amateur was. Pas als we over de finish kwamen, zei iemand me dat het Mathieu van der Poel was."

  Bekijk hieronder de volledige aflevering van 29 maart: