• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronde van Turkije verplaatst naar oktober

  De Spanjaard José Gonçalves won vorig jaar nog de Ronde van Turkije.

  De Internationale Wielerunie UCI heeft heeft de nieuwe datum voor de Ronde van Turkije bekendgemaakt. Door de politieke situatie in Turkije en vervelende plaats op de kalender is beslist om de rittenkoers te verplaatsen naar midden oktober.

  Sinds dit jaar is de Ronde van Turkije een WorldTour-wedstrijd. Dat wil zeggen dat er minstens tien WorldTour-teams aan de start moeten komen.

  De verandering van de datum komt er door de vele afzeggingen van WordTour-teams. De redenen daarvoor zijn de onzekere politieke situatie in Turkije en de vervelende plaats op de kalender. De Ronde van Turkije wordt normaal gezien gereden tijdens de week van Waalse klassiekers.

  Daarom heeft de UCI nu dus beslist om datum te verplaatsen naar 10 tot 15 oktober. De nieuwe datum geldt wel enkel voor dit seizoen.