• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukasz Teodorczyk ondertekent contract tot 2020 bij Anderlecht

  Manager Van Holsbeeck met Lukasz Teodorczyk.

  Anderlecht heeft aangekondigd dat het Lukasz Teodorczyk definitief overneemt van Dinamo Kiev. De Poolse goalgetter heeft in Brussel voor drie seizoenen bijgetekend. "Vlak voor de play-offs is dit goed nieuws", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

  Anderlecht huurt Teodorczyk dit seizoen van het Oekraïense Dinamo Kiev. In de huurovereenkomst van een jaar werd vorige zomer ook een optie tot aankoop opgenomen. Hoeveel Anderlecht betaalde om de aanvaller definitief te transfereren, is niet bekend. Volgens de geruchtenmolen zou het bedrag rond 4,5 miljoen euro schommelen.

  De Pool heeft met 20 competitiedoelpunten, waarmee hij topschutter is in België, een heel groot aandeel in de leidersplaats die Anderlecht bekleedde na de reguliere competitie van 30 speeldagen. Vrijdagavond openen de Brusselaars PO1 op het veld van Zulte Waregem. 

  Ook in de Europa League was Teodorczyk met 5 treffers belangrijk voor paars-wit, dat volgende maand in de kwartfinales Manchester United bekampt. In totaal vond Teodorczyk dit seizoen in 41 wedstrijden 28 keer de weg naar het net.

  "Voorbeeld qua goals, inzet en professionalisme"

  "Vlak voor de play-offs is dit goed nieuws", zegt RSCA-manager Herman Van Holsbeeck. "Als je ziet welke doelpunten en vooral welke belangrijke doelpunten Teo gescoord heeft, dan is hij voor ons heel belangrijk."

  "Daarnaast is hij op het vlak van professionalisme en inzet ook een voorbeeld voor de groep. We zijn dan ook heel tevreden dat we dit tot een goed einde kunnen brengen hebben."

  "De meeste spelers zijn gelukkig in Anderlecht, maar voor ons zijn de prestaties op het veld natuurlijk het belangrijkste. Wij doen er alles aan om hen enkel op het voetbal te laten concentreren. Ik denk dus dat Teo gelukkig is in België en in het bijzonder in Anderlecht."

  De spits zelf is ook in zijn schik met het contract en wil met Anderlecht nu voluit voor de titel gaan. "Anderlecht heeft mijn loopbaan weer op de rails gekregen. Het vertrouwen dat ik hier voel heb ik nergens anders ooit ervaren. Ik zal de club en de fans proberen te bedanken door keihard te werken en de titel te halen", zegt de Pool.

  Tweet: