• home
 • video
 • pas verschenen

  Vannieuwkerke: "Crapuleus wat Sagan met Vantomme in Gent-Wevelgem deed"

  0 / 0
  In Extra Time Koers viseerde Karl Vannieuwkerke Peter Sagan in zijn "moment van de week". Vannieuwkerke had het niet over het spelletje spierballen rollen met Niki Terpstra in de finale van Gent-Wevelgem, maar wel over "een crapuleuze actie" van wereldkampioen Sagan aan de voet van de Kemmelberg.

  "Ik vrees dat ik een aanval zal moeten lanceren op de wereldkampioen", zei Karl Vannieuwkerke in Extra Time Koers.

  Beelden van net voor de eerste meters van de Kemmelberg tonen hoe Peter Sagan, die slecht gepositioneerd zit, een por uitdeelt aan Maxime Vantomme om te kunnen opschuiven.

  "Sagan gaat naar Vantomme en kwakt hem bijna het decor in. Dat is een crapuleuze actie. Ik zal mijn woorden niet wikken en wegen voor een wereldkampioen, maar dit doe je niet op een fiets op de Kemmelberg."

  "Vantomme rijdt er op zijn plek, Sagan zoekt een gaatje en doet dan een bodycheck zoals in het ijshockey."

  "Ik heb contact gehad met Vantomme (Veranclassic), die zei dat hij zoiets bij Katjoesja (zijn ex-ploeg) niet meegemaakt zou hebben. Bij een kleine ploeg heeft hij dat vaker voor. Respect is ook een basiswaarde in het peloton."

  Naesen: "Bij mij zou Sagan een rib kwijt geweest zijn"

  Wat dachten de renners aan de tafel van Ruben Van Gucht over het incident? "Er valt niet veel aan te vullen. Dit zijn geen manieren", zegt Oliver Naesen.

  "Ik zag het gebeuren en dacht dat ik het niet goed gezien had. Ik heb daarna de beelden nog eens bekeken en dat is niet netjes. Bij mij zou hij een rib kwijt geweest zijn, zeker weten. Ik zou teruggeduwd hebben."

  Bram Tankink: "Sagan is twee keer wereldkampioen geworden. Hij draagt die trui en denkt dat hij overal mag passeren. Dan rijdt er een jongen van een kleine ploeg die niet aan de kant gaat..."

  Deze beelden tonen de kwak vanuit een ander standpunt