• home
 • video
 • pas verschenen

  Ranieri nog steeds verbaasd over ontslag bij Leicester

  Ranieri samen met Vardy bij Leicester City.

  Ex-Leicester City-trainer Claudio Ranieri zegt nog steeds verbaasd te zijn over zijn ontslag van vorige maand. Ranieri werd op 23 februari ontslagen na een reeks slechte resultaten in de Engelse competitie. "Het eerste dat in mij opkomt als ik terugdenk aan Leicester is verbazing", zegt de 65-jarige Italiaan.

  Vorig seizoen won Ranieri met Leicester nog een historische eerste Premier League-titel.  

  Dit seizoen liep alles heel wat minder vlot. Leicester plaatste zich dan wel voor de achtste finales van de Champions League, in Engeland zat de Engelse kampioen wel in de problemen. Na negen wedstrijden op rij te verliezen, stond Ranieri met zijn ploeg slechts een puntje boven de degradatiezone.

  Het eerste dat in mij opkomt als ik aan Leicester denk, is meer verbazing dan bitterheid", zegt de Italiaan. "Het pijnlijkste is dat ik de vreugde van het winnen van een kampioenschap mocht meemaken, enkel om dan het verdriet te ervaren van wat erna kwam."

  "Ik heb al veel meegemaakt in mijn lange carrière, maar nooit iets zoals dit. Het was een schok. Maar zelfs dat hoort bij het voetbal." 

  Ranieri hoopt snel terug te keren naar de Premier League. De afgelopen weken sloeg hij al aanbiedingen van onder meer Palermo en Wolfsburg af. 

  Sinds het ontslag van Ranieri won Leicester al haar wedstrijden en staan ze al zes punten boven de degradatiezone. Ook plaatsten Vardy en co zich voor de kwartfinales van de Champions League. Atlético Madrid is daar de tegenstander.