• home
 • video
 • pas verschenen

  Maria Sjarapova: "Ben blij dat ik mijn carrière op mijn manier kan afsluiten"

  Sjarapova won vier Grand Slams in haar carrière.

  Maria Sjarapova maakt volgende maand haar comeback na een dopingschorsing van 15 maanden. De Russische toont zich strijdvaardig, ondanks veel negatieve reacties. "Ik trainde hard de afgelopen maanden", zegt Sjarapova.

  "Ook al zit ik aan het einde van mijn carrière, ik wil mooi afsluiten"

  "Ik wil graag mijn carrière afsluiten op mijn manier", liet Sjarapova weten op een persconferentie. "Daarom heb ik ook zo hard gevochten om de waarheid te kunnen vertellen."

  "Ik heb geleerd dat er een leven is zonder tennis, maar ik heb toch hard gewerkt aan mijn comeback. Ik weet dat mijn geest en mijn lichaam nog steeds de motivatie hebben om de beste te zijn."

  Niet iedereen is akkoord met de terugkeer van Sjarapova. "Voor mij is dit niet oké en ook andere sporters zijn niet akkoord met de beslissing", zei tennisster Dominika Cibulkova. "Ik vind dat iedereen die doping heeft genomen van nul moet starten."

  Schorsing van twee jaar na gebruik van meldonium

  Op de Australian Open van 2016 werd Maria Sjarapova betrapt op het gebruik van meldonium. De Russische verklaarde toen dat ze niet wist dat het middel opnieuw verboden was. Sjarapova nam het medicijn, naar eigen zeggen, al tien jaar.

  De tweevoudig Roland Garros-winnares bleef haar schorsing aanvechten en die werd uiteindelijk verminderd met 9 maanden. Sjarapova zal op 24 april haar comeback maken op het WTA-toernooi in Stuttgart.

  Sjarapova zat niet stil tijdens haar schorsing: