• home
 • video
 • pas verschenen

  Keukeleire niet meer in Driedaagse door achillespees

  Jens Keukeleire reed zondag nog naar een tweede plaats in Gent-Wevelgem.

  Jens Keukeleire (Orica-Scott) is vandaag niet meer gestart in Zottegem voor de tweede rit van de Driedaagse De Panne-Koksijde. De Bruggeling, afgelopen zondag nog tweede in Gent-Wevelgem, heeft last van zijn achillespees.

  "Jens heeft een lichte irritatie aan zijn achillespees", zegt ploegleider Lorenzo Lapage. "Normaal gezien start Jens zondag in Antwerpen, maar een langer verblijf in de Driedaagse zou dat wel hypothekeren. Vandaar onze beslissing om hem opnieuw naar huis te laten gaan."

  Orica-Scott startte de Driedaagse met slechts zes renners en na het uitvallen van Keukeleire kan Luke Durbridge, die tweede staat in het klassement na Philippe Gilbert, enkel nog rekenen op Alexander Edmondson, Ruger Kluge en Luca Mezgec. 

  Het gebrek aan manschappen is Durbridge dan ook zuur opgebroken, want in de tweede rit verloor hij meer dan een minuut op Gilbert toen er waaiers werden gemaakt.