• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot: "Alles moet eens in zijn plooi vallen en hopelijk gebeurt dat zondag"

  Benoot verkende vandaag het parcours van de Ronde.

  Tiesj Benoot (23) moet zondag het mooie weer maken voor Lotto-Soudal in de Ronde van Vlaanderen. "Als ik een moment zie om te anticiperen, dan zal ik dat proberen", zegt Benoot, die het "incident" tussen Sagan en Terpstra in Gent-Wevelgem nu al "het moment van het voorjaar" noemt.

  "Ik heb gewoon een beetje meeval nodig"

  "Ik wil sowieso graag een topresultaat behalen dit voorjaar", vertelt Tiesj Benoot aan Sporza. "In Kuurne-Brussel-Kuurne werd ik 4e, in de Strade Bianche 8e, in Dwars door Vlaanderen 7e en in de E3 Harelbeke 14e na een lekke band. Conditioneel zit het dus goed."

  "Daar is geen twijfel over. Ik voelde me vandaag ook goed op training. Het moet gewoon allemaal eens in zijn plooi vallen en ik hoop dat ik dat zondag kan doen."

  Benoot kon in Harelbeke geen topuitslag neerzetten, maar kwam sterk terug na een lekke band. Dat geeft de kopman van Lotto-Soudal vertrouwen.

  "Maar je koerst niet om vertrouwen op te doen, wel voor een resultaat. Maar ik ben klaar voor zondag. Ik heb gewoon een beetje meeval nodig en dan zit er al veel in."

  "Ik hoop op een lastige wedstrijd"

  Wat wordt het tactische plannetje van Benoot in de Ronde? "Je koerst altijd om te winnen, maar ik weet dat het zeer moeilijk zal worden."

  "De voorbije jaren werd de Ronde altijd sterk gecontroleerd, maar dit voorjaar krijg je langere finales en dat spreekt me wel aan. Als ik een moment zie om te anticiperen, dan zal ik dat proberen. Maar dat wordt zeer moeilijk en dat weet ik zelf ook."

  Anticiperen, het sleutelwoord is eruit. "Quick-Step Floors is zeer sterk in de breedte en wil Van Avermaet en Sagan ook isoleren. Dat speelt ook in ons voordeel."

  "Ik weet dat ik moet anticiperen, maar in de Ronde van Vlaanderen was het niet altijd simpel om dat te doen. Die koers is zo zwaar dat iedereen uiteindelijk een beetje op zijn plaats terechtkomt. Ik hoop op een lastige wedstrijd en dan kan er veel."

  "Sagan en Terpstra? Het moment van het voorjaar!"

  Tijdens het gesprek tussen Christophe Vandegoor en Tiesj Benoot kwam de finale van Gent-Wevelgem ter sprake, waarbij Peter Sagan en Niki Terpstra zichzelf uitschakelden voor de zege in de klassieker.

  "Hoe Sagan Terpstra daar flikt, dat vind ik nu al het moment van het voorjaar. Vooral de manier waarop."

  "Ze hebben allebei een punt: Sagan is wereldkampioen en Terpstra hoefde niet te rijden."

  "Het was een beetje raar, maar wel plezant om op televisie te zien. Sagan flikte er zichzelf ook een beetje. Ik vond het een mooie zet. Misschien heb ik dat zondag ook nodig."

  De sleutelfase uit Gent-Wevelgem