• home
 • video
 • pas verschenen

  Walem na zuinige winst tegen Malta: "Tevreden met de nieuwe groep"

  De U21 van Johan Walem hebben hun eerste horde richting EK 2019 in Italië goed genomen.

  De Belgische beloften hebben gisterenavond hun eerste kwalificatiematch voor het EK 2019 gewonnen met 2-1. Voor coach Johan Walem was het de eerste test met een nieuwe groep. "Er zaten zelfs namen bij waarvan ik zelf nog nooit gehoord had", zei Cools achteraf.

  Johan Walem zag ook dat het niet van een leien dakje liep. "Het ging een beetje moeizaam, maar dat is normaal met een hele nieuwe groep. Malta is ook een tegenstander die weinig kansen weggeeft en altijd wel een doelpunt meepikt."

  "Daarom moesten we efficiënt zijn", gaat de ex-Rode Duivel verder. "Dat zijn we maar twee keer geweest, want de score kon veel hoger oplopen."

  In de vorige belofteploeg zat veel talent, maar ook hier ziet Walem jongens met potentieel. "Er zaten inderdaad veel goeie voetballers bij de vorige generatie, maar zij hebben ook nog veel stappen gezet in die periode dat ze hier speelden."

  "Als je dan bekijkt welke evolutie Siebe Schrijvers bijvoorbeeld al heeft gemaakt het afgelopen halfjaar. Dat kan tellen. Ik hoop dat ook hier twee of drie jongens zich heel goed kunnen ontwikkelen en groeien", sloot de trainer af.

  Schrijvers vol vertrouwen

  Aanvoerder Siebe Schrijvers staat met deze groep voor een nieuwe kans om deel te nemen aan een groot toernooi. "Dit is een nieuwe start na de mislukking van vorig jaar."

  "We gooiden de kans op het EK weg tijdens de laatste twee wedstrijden. Ik ben blij dat ik dit weer mag meemaken dit jaar. We gaan er vol voor om er dit keer wel bij te zijn."

  Schrijvers ziet het alvast helemaal goed komen met de belofteploeg. "Het is een heel nieuwe groep, maar we hebben een enorm goeie sfeer. Ik heb er vertrouwen in dat we met deze groep iets moois kunnen bereiken."

  "Een groep die voor elkaar vecht"

  Dion Cools nam in het begin van de tweede helft het tweede doelpunt voor zijn rekening. "Ik riep naar Bryan Heynen dat hij de bal in de tweede zone moest droppen, want daar lag de ruimte. Ik raakte de bal goed en gelukkig gaat hij binnen", genoot de Club Brugge-speler na.

  Ook hij was best tevreden over de prestatie van de nieuwe ploeg. "We trainen nog maar een week samen en dan vind ik niet dat we het slecht hebben gedaan. Er is zeker nog ruimte voor verbetering, dat is waar."

  Cools kende tot een week geleden zeker niet iedereen van de selectie. "Er zaten zelfs namen bij waarvan ik zelf nog nooit gehoord heb. Het is nog wat wennen, maar het is duidelijk een groep die voor elkaar vecht."