• home
 • video
 • pas verschenen

  Verwachte namen bij Belgische selectie Daviscup

  David Goffin is weer bij de selectie.

  België en Italië hebben hun selecties voor de kwartfinale van de Daviscup bekendgemaakt. David Goffin is er opnieuw bij. Ook bij Italië zijn er geen verrassingen in de selectie. "De overwinning tegen Duitsland heeft ons veel vertrouwen gegeven", zegt België-kapitein Johan Van Herck.

  David Goffin (ATP 12), Steve Darcis (ATP 49), Ruben Bemelmans (ATP 139) en Joris De Loore (ATP 190) behoren tot de Belgische selectie. Arthur De Greef, in februari de vervanger van Goffin tegen Duitsland, is de reserve.

  "België is de favoriet, maar we hebben veel respect voor Italië", zegt Johan Van Herck, de kapitein van de Belgische ploeg. "Ze hebben ook al enkele sterke prestaties geleverd, zoals Argentinië uitschakelen in de vorige ronde."

  "De overwinning tegen Duitsland heeft ons veel vertrouwen gegeven en motiveert ons om nog beter te doen. We hebben maar één doel: ons plaatsen voor de halve finale."

  Selectie Italië

  Ook Italië heeft vandaag haar selectie aangekondigd. Kapitein Corrado Barazzutti selecteerde Paolo Lorenzi (ATP 37), Fabio Fognini (ATP 40), Andreas Seppi (ATP 80) en Simone Bolelli (ATP 508). Italië versloeg in februari titelverdediger Argentinië.

  De kwartinale van de Daviscup wordt gespeeld van 7 tot 9 april in de Spiroudôme in Charleroi.