• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters: "Wie bepaalt de lijn?" Mulder: "Dit gaat mijn petje te boven"

  Bob Peeters in discussie met Jan Mulder.

  Extra Time kaartte maandagavond duchtig na over België-Griekenland. Bob Peeters, Jan Mulder, Franky Van der Elst en Marc Degryse vlogen elkaar een paar keer in de haren.

  Ja of neen voor Bob Peeters:

  • Is je ontslag bij Westerlo al verteerd? Neen.
  • Heeft Lierse jou gepolst om trainer te worden? Neen.
  • Zou je een aanbod aanvaarden om coach te worden in China? Misschien.
  • Was het veld zaterdagavond een excuus voor het mindere resultaat? Neen.
  • Had Roberto Martinez Laurent Ciman vroeger moeten wisselen? Ja.
  • Wint Tom Boonen Parijs-Roubaix? Ik hoop het voor hem, maar ik vrees van niet.

  "Gelukkig stuk grond gekocht met een vijver"

  Hoe gaat het met Bob Peeters, vroeg Frank Raes. "Een ontslag is altijd moeilijk, zeker na 5 of 6 wedstrijden", antwoordde Peeters. "Ik heb Westerlo vorig seizoen gered en nu kwam er een investeerder die plots zei: het stopt hier. Als coach heb je heel weinig te vertellen. Het is een trend. Je zult bijvoorbeeld maar trainer zijn in 1B: virtueel kampioen zijn (hij bedoelt Eric Van Meir, red) en dan nog ontslagen worden. Gelukkig had ik een tijdje geleden een stuk grond gekocht met een vijver..."

  Degryse: "Ik was met Dembélé begonnen in plaats van Fellaini"

  Het ging in Extra Time gisteren uiteraard vooral over België-Griekenland van zaterdagavond. "Marouane Fellaini is niet de juiste speler om een pass vooruit te geven", zei Marc Degryse. "Dat gaat te traag, dat ziet iedereen. Fellaini staat daar meer om duels te winnen. Ik had Fellaini gespaard tot het einde van de wedstrijd en ik was met Mousa Dembélé begonnen. Dembélé is een veel betere voetballer."

  Pittige discussie tussen Peeters en Mulder

  Laurent Ciman kreeg een veeg uit de pan van Jan Mulder. "Ciman was bij de 0-1 voor de Grieken aan het dromen over zijn schitterende klasse als leider van de defensie der Rode Duivels in het Heizelstadion. Hij vindt zichzelf een ietsje te grote speler."

  Bob Peeters was het daar niet helemaal mee eens: "Moet Jan Vertonghen geen dekking geven op Ciman? Vertonghen had meer kunnen doen. Hij bewoog geen meter in die fase. Wie bepaalt de lijn? De man aan de kant van de bal, toch?" Mulder: "Bob, jij gebruikt dure woorden voor heel simpele dingen: wie bepaalt de lijn? Je hebt toch geen passer bij je?" Peeters: "Dit heeft niks met een passer te maken." 

  Maar het kwam nog goed tussen Mulder en Peeters:

  "Slecht veld is een makkelijk excuusje"

  Na de wedstrijd hekelde Roberto Martinez de staat van het veld. Mulder: "Ik stond vlak bij het veld en vond het niet eens zo heel slecht. Ik heb zo'n idee dat dat een makkelijk excuusje is." Franky Van der Elst: "Voor de bekerfinale hadden Francky Dury en Yves Vanderhaeghe het ook al over het slechte veld..."

  "Lukaku is in de korte ruimte sterker geworden"

  De analisten becommentarieerden enkele acties van Romelu Lukaku. Van der Elst: "Lukaku was onze gevaarlijkste man. Zeker in de korte ruimte is hij sterker geworden." Peeters: "Dat is typisch voor Ronald Koeman, die ik had als trainer bij Vitesse. Koeman traint heel veel op positiespelletjes en heel snel handelen. Lukaku zal nooit de fijnste spits worden, maar hij is wel een stuk sterker geworden in de balaanname en het kaatsen."

  Wie wint de Ronde van Vlaanderen?

  • Mulder: "Greg Van Avermaet."
  • Peeters: "Als Peter Sagan wil rijden, zullen ze het moeilijk hebben."
  • Van der Elst: "Niki Terpstra."
  • Degryse: "Greg wint alles!"

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time: