• home
 • video
 • pas verschenen

  Owngoal kost Belgische U19 deelname aan EK in Georgië

  Enkel de zeven groepswinnaars plaatsten zich voor het EK.

  De nationale U19 heeft op de valreep naast een ticket voor het EK in Georgië gegrepen. De Belgen hadden een overwinning nodig tegen Ierland, maar verloren met 0-1 door een owngoal van Wout Faes. Zweden gaat zo met het EK-ticket aan de haal.

  De troepen van bondscoach Gert Verheyen hunkerden naar het EK en begonnen dan ook dominant aan de partij. De U19 eiste het balbezit op tegen Ierland, Faes kopte een eerste kans net over.

  Ierland maakte weinig klaar, maar kwam tegen de gang van het spel in op voorsprong. Faes probeerde zijn voet nog tegen een voorzet te krijgen, maar werkte de bal zo ongelukkig in eigen doel.

  De Belgen probeerden het tij nog te keren, maar het tempo lag te laag in de tweede helft om nog iets te forceren. In het slotkwartier schraapten ze toch nog wat kansen bij elkaar: Van Camp en Van Vaerenbergh raakten niet voorbij doelman Kelleher en ook de knal van Rubin Seigers zorgde niet voor het verhoopte doelpunt.

  Zo spatte de Belgische EK-droom als een zeepbel uiteen. Met de nederlaag zakken ze van de eerste naar de derde plaats in groep G. Groepswinnaar Zweden stoot wel door naar de eindronde.

  Bekijk hier de volledige wedstrijd: