• home
 • video
 • pas verschenen

  Ouch. Gilbert en co. kunnen botsing met seingever maar nipt vermijden

  Gilbert trok ten aanval en kwam solo aan.

  0 / 0
  Philippe Gilbert wilde de kopgroep uit elkaar trekken op een dikke 35 kilometer van de aankomst. Hij zocht daarvoor de linkerkant van de weg op om zo goed mogelijk uit de wind te zitten. Net daar stond een seingever.

  De Belgische kampioen kon de netjes geposteerde vrouw nog netjes ontwijken. Achter hem ging het bijna mis. Gelukkig had de seingever de goede reflex om een stapje achteruit te zetten.

  Geldboete voor Gilbert en co

  De wedstrijdcommissarissen van de UCI gaven na de openingsetappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde 15 renners overigens een geldboete van 200 Zwitserse frank (185 euro) wegens gevaarlijk rijgedrag.

  Philippe Gilbert, Marco Haller, Dries Devenyns, Jasper De Buyst, Luke Durbridge, Alexander Edmondson, Christoph Pfingsten, Matthias Brandle, Boy van Poppel, Simone Consonni, Alexandre Pichot, Pierre-Luc Perichon, Frederik Backaert, Ole Forfang en Rob Ruijgh moeten de geldsom betalen.

  De wedstrijdcommissarissen bekeken de televisiebeelden waarop diverse renners veelvuldig gebruik maakten van het voetpad. Dat leidde tot enkele gevaarlijke situaties met toeschouwers. De UCI hield het bij een geldboete en reikte geen straftijden uit. "De wedstrijdcommissarissen hopen hiermee een signaal te geven", klinkt het.